Pasen, 1 april; ‘wanneer is de camping open?’

Jaren geleden vroeg ik aan onze Italiaanse campingbaas: ‘wanneer gaat normaal de camping open?’ Het seizoen vorderde al, hij zag er moe uit, en had waarschijnlijk al veel lange dagen gemaakt.

Op het terras van de campingbar, zat ik samen met een blonde noord-hollandse, dat hem toch wel spraakzamer maakte. In het Engels zei hij, wijzend naar Rome: ‘when the pope whith Easter say urbi et orbi, I get open…’ Uit de ervaringen van mijn broer, wist ik wel beter, maar dit terzijde.

Aan dit verhaal moest ik deze week denken. Wanneer zal ik mijn nieuwe site openbaar maken? Ik ben er al weken mee aan ’t klussen. De samenvattingen over de fietstochten van afgelopen jaren zijn klaar, twee eerste proefblogs gepubliceerd, de layout hier en daar nog wat opgeleukt. Ik heb zelfs al volgers, al zijn hieronder ook medebloggers op dit platform… Maar tòch!

En als het klaar is, dan is Eerste Paasdag toch een mooie dag om nu live te gaan?! Pasen staat immers voor een nieuwe start, een nieuw begin. De natuur maakt zich op voor een nieuw jaar vol leven en ook wij trekken er op uit. Maken nieuwe plannen en springen op de fiets. En daar gaan deze webblogs over; avontuurlijke fietstochten.

De reden waarom ik hierover enthousiast ben? Met het maken van lange afstandsfietstochten, reis je met een menselijke maat waarbij je toch voldoende afstanden overbrugt. Met de menselijke maat bedoel ik, dat je op eigen kracht en met een dusdanige snelheid je voortbeweegt, dat je waarnemingen geleidelijk zijn. Hierdoor kun je het onbekende voldoende opnemen.

Het is zoals Paul Benjaminse schrijft: ‘het is die langzame verandering die het fietsen zo aangenaam maakt, alsof je de verandering van het landschap en cultuur hebt kunnen begrijpen, hebt kunnen doorvoelen’.

Onder de menuknop vind je korte samenvattingen van de fietsvakanties vanaf 2011. Tijdens het schrijven en selecteren van de inhoud, voor mij een trip down memory lane. En ook heerlijk om vanuit de geschiedenis, nieuwe fietsplannen te ontwikkelen. Er zijn nog zoveel mooie routes en tochten te maken! Dichterbij komt al de eindfase van de tocht naar Rome; la stretta finale, het laatste stuk vanaf Florence.

‘Dus de camping gaat ieder jaar open vanaf Pasen?’ ‘, certo!’ Dat zal in onze contreien zo zijn… Misschien zien we vanavond op TV wel weer de verkleumde, maar toch lachende, vroege campinggasten. In Italia centrale gelden toch andere gewoontes, of kennen ze daar ook 1 april?

Buona Pasqua!

.

8 reacties

  1. Henrik, je lijkt soms meer een uithuizer dan een Huizer… veel mooie tochten en ik hoop leuke verslagen. Met Pasen open, maar niet als Pasen nog in de winter valt…
    Succes. En mocht je inspiratie willen opdoen bij mijn oude hardloopmaatje kijk eens op effefietsen.eu

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: