FR03 Torna un po’ a casa (San Quirico d’Orcia – Bolsena 85 km)

Ontbijten naast een beroemde Amerikaanse actrice..

Na een goed Europees ontbijt tussen de Amerikanen, waarvan volgens Jan, een bekende actrice -ach zijn we dat niet allemaal?- vertrokken we uit San Quirico. Dit is een klein mooi stadje met een rustig centrum en fraaie stadstuinen, de horti Leontini.

De route volgt vandaag het dal van de Orcia en gaat langzaam omhoog. Na Radicofani daalt de Via Francigena 10% over een onverhard pad. Dat is met bagage onverantwoord. We blijven op de weg, rechtdoor en ook dalend. Echter stijgend voor Celle sul Rigo, om hierna door te stijgen naar een interessante badplaats: San Casciano dei Bagni. Het is een klein dorp met kasteel, wat ook over warme bronnen beschikt.

20180530_1250421079772444686869499.jpg
San Casciano dei Bagni

Vlak voor Trevinano is een splitsing, linksaf naar Orvieto, rechts voor Acquapendente en Bolsena terug naar de Via Francigena. In Acquapendente ontmoeten we 2 Amerikaanse bikers. Ze komen uit Boston Vermouth. Ook zij fietsen van Firenze naar Rome. Maar doen er relaxed 2 weken over.

Hier begint het lekker met een lange afdaling naar het dal van Paglia. Wel gaat het met 10% stijl omhoog naar Acquapendente. Hierna is het thuiskomen in San Lorenzo en Bolsena. Het blijft een indrukwekkend beeld en emozionata om het vulkaanmeer in al zijn glorie te zien schitteren in de zon. Na het opzetten van de tenten, nemen we direct een duik in het 22 graden warme meer. Héérlijk!

20150511_1001508450878640964717110.jpg
Lago di Bolsena

Het thuiskomen is compleet door het hartelijke ontvangst van de campingbaas Luigi, zijn zus Fabienne en de gente van de bar; Alice, Mario en Federico. Dit geldt ook voor campingvrienden Hans en Minni, waar we de avond gezellig afsluiten.

A domani!

3 reacties

  1. Vulkaanmeer.. 😃 Ohh, dat klinkt inderdaad heerlijk: zwemmen in het 22 graden warme meer.. Vooral na zo’n intensieve dag. En fijn de hartelijke mensen op jullie reis. Ik ben benieuwd naar wat voor moois dag 4 met zich meebrengt.. 😊

    Geliked door 1 persoon

      1. Je bent een kanjer, dat je het voor elkaar gekregen hebt!! Fijne avond, rust goed uit en voor morgen: zet hem op! 🎉

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: