ZZ07 Naar hoger gelegen grond (Hoogezand/Kolham – Darp (Havelte) 104 km)

Het was een eenvoudige, maar goede camping aan het Westerdiep. Maar wat het extra leuk maakte, waren de campingeigenaren. Toen ik gisteravond nog wat terugbracht, werd ik uitgenodigd om een ‘wijntje’ te drinken. Het stel had buren en vrienden over de vloer. Graag zei ik, er zat één voorwaarde aan verbonden. Ik moest meedoen met spikerhouwen!

Met z’n allen rond een houtblok, en grote nagels omstebeurt een hamerslag geven. Wie het eerst de spijker geheel in de boomstronk heeft geslagen is de winnaar. En ondertussen sterke verhalen en maar mis slaan. Het werden 3 rondjes, gelukkig geen 1x als laatste geëindigd.

Die Grunningers zijn best wel grappig… maar dat wist ik wel.

Vanmorgen voelden rechterarm en hoofd wat houterig. Gelukkig was ik snel in de stad voor een grote koffie. Voor het raadhuis is een beachvolleybal toernooi. Het is pas 10 uur en nu al zomer in het kwadraat!

De route van vandaag is deels beschaduwd. Kilometers lang door het Drents-Friese Wold. Ook het Fochteloërveen is uniek.

Net boven Havelte eindigt vandaag de rit op een natuurkampeerterrein. Er naast ligt het Hunehuis. Het draait op vrijwilligers. Ik krijg uitleg en een rondleiding. Het is een groot huis, met keuken en veel gemeenschappelijke ruimtes. Je kunt er een kamer huren, een feestje, of vakantie houden en verder doe je koken, eten, etc samen. Ik sta als enige op deze eenvoudige camping. Vroeg naar bed…denk ik…

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: