VA02 Duin op en af (Burgh Haamstede – Katwijk 124 km)

Er ging vanmorgen een vreemde warmte. Geen zon, geen wind. Ik verlaat deze drink, play, partycamping en rij direct het duinengebied weer

in. Niet alleen, dit is niet de route om alleen te zijn. Omringt door joggers en hondenuitlaters klim ik de duinen in en daal af. Spectaculair hoog, weids en.. druk! En Duits, ze komen uit alle hoeken en gaten. Bij een supermarkt in Oudkerk hoor ik er een klagen. Keine sonne und so warm! Ze keek als een oorwurm. Ach vrouwtje toch dacht, geniet van je vakantie!

Brouwersdam

Een Fries uit Brugge

Hij fietste opeens achter mij. Jacob, we raakten aan de praat, mede omdat we beiden dezelfde route fietsen. Eindbestemming Katwijk. Ook hij had in Burg Haamstede overnacht. Bij vrienden op de fiets. Ook in Katwijk, hij heeft t al gereserveerd. Hij gaat naar zijn broer in Ureterp, bij Drachten. Hij komt ook uit Friesland en woont in Brugge. Een Vlaamse vrouw getrouwd. Al zo vaak met de auto naar Friesland, ik kan die autoweg wel dromen! Zegt hij.. nu maar s met de fiets. Ik zie nu pas dat het een elektrische fiets is. Ik moet hem goed bijbenen… desalniettemin zijn we net te laat bij de fast ferry. We moeten bijna een uur wachten. We steken hier de maashaven over naar Hoek van Holland. Na aankomst wens ik Jacob een goede reis.

De zon is nu volop terug en de zee wind gelukkig ook. Ik kom het Westland in en langs de kust schamp ik Den Haag. Vanaf de route, zie je de skyline al geruime tijd van de ministeries… Scheveningen, Kijkduin. In Katwijk stop ik. De camping ligt vanzelfsprekend in de duinen. Het staat er hutje mutje, gelukkig is er nog plek voor mijn fresh and black tentje.

Westland bij Monster

3 reacties

  1. Wij hebben hem vorige week gefietst op gewone tourfietsen in 5 dagen van Den Helder naar Sluis
    Overnachten bij vrienden op de fiets in Bergen, Katwijk, Rockanje, Oostkapelle en Groede. Prachtige route door de mooisteduinen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: