ZBr01 NAP route (Zwolle – Soest 100 km)

Nazomeren (Tegen de wind in) op de fiets !

In de planning zit, als afsluiter van mijn fietsseizoen, een tocht naar de bron van de Ruhr in Duitsland. Agendatechnisch past deze volgende week. Maar hét is nu al zo mooi weer! En dan zijn de fietskriebels overactief.

Vandaar dat ik vanmorgen vroeg op de fiets de IJssel overstak, richting Elburg. Nog te vroeg voor het veer. Die komt pas 10 uur in de vaart. Ik heb mijn eigen vaart er al eerder in. Ik wil in twee dagen Breda bereiken over de LF 9 NAP route. Eerder deze zomer reed ik vanaf Bad Nieuweschans het noordelijke gedeelte. De LF 9 is bijna 450 km lang en Zwolle ligt zo een beetje in ’t midden.

20180702_1623387476260714671549627.jpg
Via het Haesterveer komt de NAP-route Zwolle in

Of het volgende week opnieuw zo mooi fietsweer wordt, is de vraag. Wel meldt het EPS model van het KNMI voorzichtig nieuwe hogedruk opbouw en droog weer na het weekend. De nazomer is dan nog niet voorbij. Het is altijd lekker dromen op de fiets, hoe een volgende fietsroute is. Vooral tegen de wind in 😦 en nu ik eerst nog op bekend terrein rij. Oldebroek, Elburg, het fietspad in zuidelijk Flevoland.. Zeewolde..bij Nijkerk weer terug op het oude land. Voor Bunschoten wordt aan het fietspad gewerkt en moet ik door de polder. Omdat ik richting Amersfoort wil, snij ik gemakshalve een stukje af. De route kan ook via Eemdijk, maar dan heb ik twee pontjes. Ik kies voor het snelle vandaag.

Pas in Amersfoort is de bebouwing voldoende om de wind niet te voelen… terwijl ik weer opstap nadat ik een foto maak, vraagt een café bezoeker die langs de kant van het spui zit: nog geen biertje? Wel lekker zeg ik, maar ik moet nog maar een paar kilometer om de camping te bereiken. En mijn benen voelen nu al zó!

Net voor Soest zet ik mijn tentje op. Qua nachttemparatuur moet het nog kunnen. Alhoewel..de camping belooft een vorstelijk verblijf…

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: