TG01 Over Oude Sporen (Tilburg – Herentals 78 km)

De kleine, grote dag is aangebroken.

De trein rolt bijna geruisloos het station van Tilburg en de toekomst binnen. De afgelopen weken voelde ik de spanning al stijgen. Navenant de trein het eindpunt nadert en de widget, hieronder aan de pagina van deze site, de dagen en later de uren ging aftellen, steeg bij mij het bijzondere gevoel wat hoort bij een nieuw avontuur. En vandaag geeft deze widget aan dat de grote dag is aangebroken.

Ook de NS conducteur hoor ik het zeggen : Over enkele ogenblikken rijden we het station van Tilburg binnen. Enkele ogenblikken. Tilburg is het startpunt van een nieuw fietsavontuur. Twee gevoelens gaan in mij om. Enerzijds veel zin de vrijheid, de uitdaging, het onbekende. Anderzijds gaat het verlaten van het vertrouwde, het zekere en de luxe altijd gepaard met de vraag: is dit nú wat je wilt?

Tilburg

Over oude sporen

Op de route Tilburg uit, kom ik al snel op de oude spoorbedding; Het fietspad het Belslijntje loopt door tot Turnhout.

Is groot, in de grote dag wel een terechte kwalificatie? Volgens mij is een dag groot als er een gebeurtenis plaatvindt, dat het leven blijvend sterk veranderd. Althans, deze verandering wordt beoogd blijvend te zijn. Natuurlijk, de komende tijd leef ik als een reiziger, een tentenfietser, van regio naar regio, tot ik langs de Riviera della Palme Genua bereik. Maar daarna hoop ik toch weer terug te kunnen (vér?)vallen in het normale… Fietsend door de zegmaar, het gefragmenteerde Belgisch, Nederlandse Baarle-hertog denk ik dat het vandaag een kleine-Grote dag is.

Het Belslijntje naar Turnhout

Meer info over de route? Kijk op de pagina https://fietskriebels.com/tilburg-genua

Daarna volgen Turnhout met een prachtig begijnhof. Deze stad is ook de hoofdstad van de Kempen. Ook mooi is Herentals. Het stadsgezicht is beschermd.

Tot slot van deze eerste dag gaat de route over een oude spoorlijn naar Aarschot. Hieraan, bij het plaatsje ’t Heultje ligt camping Het Hof van Eden. Dat herinnert weer aan de vorige tocht naar Venlo… zou het toeval zijn?

Begijnhof Turnhout
Herentals

De kop is eraf, een start gemaakt. Zo’n eerste dag is altijd weer even inkomen. Veel zin in de komende ruim 1400 km. Dan nu maar hopen dat de IJsheiligen dit Hof lankmoedig voorbij zullen gaan.

16 reacties

  1. Leuk! Wij vertrekken vanaf huis (Vlissingen) eerst naar Parijs en dan naar de Mount-Ventoux door Bretagne, langs de Loire tot Nevers en dan via de oude wegen weer naar huis, waarschijnlijk via de frontlinie en/of de groene vallijenroute. Ongeveer 7 weken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: