TG08 Opschieten! (Velle s/m – Remiremont 123 km)

Dat is het wel langs de rivieren en kanalen vandaag, lekker opschieten de Lorraine uit, de Vogezen in! Ik was ook extra vroeg opgestaan. Zo’n rustdag mag geen trauma worden. Gisteren een beetje slenteren over een bijna verlaten camping in een niets zeggend dorp. Dus gedaan zoals de Fransen zouden doen. S’morgens brood, wijn en kaas gekocht. Daar kom je zo’n rustdag wel mee door. De campingbaas, Philippe Bonnet, heeft me naar een klein supermarktje gebracht. Onderweg proberen we wat te converseren. Hij spreekt alleen Frans. Dus dat waren diepzinnige gedachtewisselingen. Later vraagt hij of ik italiaanse ouders heb. Hoezo? Vraag ik. Je spreekt Frans met een Italiaans accent! Nou dat was wel het hoogtepunt van de dag.

De beloofde regen kwam pas om 4 uur (in de middag), net toen ik weer wakker werd. Tijdens het eten was het wel weer droog. En zo ging de dag over in de nacht en betrapte ik mijzelf erop dat ik aan het tellen was in hoeveel dagen ik in Bern zou kunnen zijn. Extra vroeg op dus!

Je fiets tegenwoordig in een keer door naar t zuiden

Het traject van vandaag is tot 25 km voor de stop glad. Ik rij eerst nog langs de Moezel, dan langs diverse kanalen. Ik zal je niet vermoeien met de namen. De wind is noord-west, dus gunstig en het is mistig, later sterk bewolkt. Het maakte een wat troosteloze indruk. Gelukkig blijft het ook vandaag droog tijdens het fietsen.

Leuker dan dit wordt het niet

Na het dal, waar het canal doorloopt, op en neer over de heuvelrug naar het stadje Remiremont. Ik neem vandaag een lekker hotelletje, want ik heb een feestje te vieren.

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: