TG11 Langs de Aare naar Bern (Tavannes – Hinterkappelen/Bern 60 km)

Denk maar niet dat de weg nu naar de hoofdstad vlak is. Wat is immers wel vlak hier? Ja, de weg langs de Rijn van Basel naar de Bodensee. Maar de rest van Zwitserland niet. Op de ‘nuchtere’ maag direct al een col. Deze vormt de opening vanuit de Jura. Col Pierre Pertuis is geen vervelende, eigenlijk maar een helling.

Daarvoor even inkopen gedaan bij de super. Broodjes, bananen en een Twix XL. Zw.fr 4,75. Zwitserland duur?

De zon schijnt uitbundig, de temperatuur nog koel, de afdaling is koud. En dalen blijft het tot aan Biel. De korte route is langs een snelweg waarbij de vluchtstrook als fietspad geldt. Serieus. Met zn allen door de tunnels. Eng? Ik kijk niet om, laat het geluid om het even en trap als een bezetene door. Het gaat goed.

Voorgaande 3 foto’s: Altstadt Biel

Biel heeft een mooie altstadt. Het is als enige stad in Zwitserland tweetalig. Als je in de buurt bent, zeker gaan bezoeken.

Daarna is het weer klimmen. Tot ik in de verte de Alpen zie liggen. Achter Bern. Tijdens de daling blijven de beschneeuwde toppen in zicht. Ik ga morgen de stad bezichtigen. Onderweg eet ik de Twix snel op, voordat ze smelten in mijn rugtas. Het is nu ruim 21°.

Een paar kilometer voor de stad in Hinterkappelen is camping Bern-Eymatt. Ik boek twee nachten. Kunnen de knieën wat bijtrekken…

Voor wie goede ogen heeft. Uitzicht op het Alpenmassief.

5 reacties

  1. Hoe ga je naar het zuiden? De passen zijn nog dicht. Voor pinksteren zeker niet open, te veel sneeuw. Biel is inderdaad een mijn lievelingssteden. Gr Johanna uit Zürich

    Like

      1. Oke, dan wacht ik op de fotos van het eindelose fietsen tussen sneeuwmuren. Veel succes met de volgende etappe.

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: