DR06 Kleintje Achterhoek (Zutphen Lochem Vorden 65 km)

Met deze zesde dagroute gaan we wat oostelijker. We, want ik fiets samen deze keer met Stefanie en om dit te vieren is het een 65 km tocht. Eerder dit jaar hadden we afgesproken om het Rondje Drenthe te gaan fietsen, maar dat is in het water gevallen. Toch komen er qua overnachtingsmogelijkheden weer mogelijkheden, zo las ik op de site, zodat dit plan nog haalbaar lijkt. Dan is deze Achterhoekse tocht een mooie prelude.

Berkelruïne Zutphen

Op de fiets

De start is in het groene Warnsveld, naast de prachtige Martinuskerk. Hierna rijd je al snel het dorp uit richting Zutphen. Deze stad is een monument op zich. En terwijl we vaak afstappen om foto’s te maken, stappen we een keer te weinig af. Ongemerkt rijden we de markt op. Stapvoets, tussen de Zutphenaren door. De bocht om, komen twee politieagenten aangelopen. U weet zeker wel waarom we u staande houden…. Dat wisten we. We zullen het niet meer doen… toch werd het proces-verbaal opgemaakt. Ik leg uit hoe ongemerkt, zoekend naar de knooppuntenbordjes we totaal onschuldig hier terecht zijn gekomen. De registratie van dit grote misdrijf duurde en duurde maar. Ik maak ondertussen foto’s. Komt toch niet op de sociale media? vraagt de agent. Ik vertel hem over Fietskriebels. Stefanie’s agent is spraakzamer en vertelt dat ze nu examen doen. Hun superieur staat verder op te observeren. Misschien dat Stefanie later wordt gebeld, als de boete vernietigd wordt, zo vertelt de agent. Die van mij vertelt slechts dat ik nog wel van het CJIB zal horen.

Aangehouden op de markt

Verbouwereerd over dit voorval fietsen we verder en blijven de hele dag gefocust op de telefoon. Zou de agent bellen?

Na Zutphen volgt Vorden en daarna boven Ruurlo langs naar Lochem en Almen. Opvallend zijn de grote stukken door Natuurmonumenten beheerde bossen waar we doorheen komen. Eerst Hackfort, een prachtig natuurgebied in Vorden. Ook landgoed Velhorst is mooi met de Berkel die hier stroomt. Op deze dagtocht kom je regelmatig door authentieke dorpjes en grote stukken bos, opvallend vaak over zandpaden. Soms zijn deze ook smal, waarbij je een deal moet sluiten met tegemoetkomende medefietsers. Het laatste stuk gaat langs het Twentekanaal, waarbij je bij Eefde over de nieuwe sluis weer richting Zutphen gaat en eindbestemming Warnsveld.

En het verlossende telefoontje komt inderdaad. Beide heren zijn geslaagd en de boete was ongebruikelijk in ons geval. Een waarschuwing was voldoende geweest. Na de felicitaties aan de agenten, was ons vertrouwen in het Zutphense hermandad in het bijzonder en de rechtstaat in het algemeen weer hersteld.

Berkel

Evaluatie

  • terrein: 70% verhard 30% zandpaden
  • landschap: langs en door bos, boerenland en rustieke dorpjes. Zutphen is bezoek waard
  • sfeer: gemoedelijk, maar let op de markten!

Vituele tour

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: