Halverwege?

Een fietstocht langs langs rivieren, ze zijn genoemd, één is een bergmassief

Deze maand sloot ik een mooie fietstocht af. Het was na 4 weken fietsen goed om weer thuis te komen en – het gaat altijd weer snel – het ‘gewone’ leven is zo weer opgepakt. De nabeschouwingen zijn geschreven op de 3 routepagina’s, die tezamen het ‘rondje Praag’ maken. De statistieken zijn bijgewerkt en met de relive video’s kon ik de etappes virtueel nog een keer rijden. Ik heb elke video toegevoegd bij het betreffende fietsdagboekbericht. Als voorbeeld, onderstaand de virtuele rit van Dresden Tsjechië in.

De totale route is uitgekomen op bijna 2.700 km met 12.000 hoogtemeters (gemiddeld dus ~4,5 hoogtemeter per kilometer). Dat maakt het, niet verwonderlijk zo langs de vele rivieren een makkelijke tocht met enige inspanning. Als ik kijk naar alleen het laatste stuk van Praag naar huis; is het een licht gemiddeld inspannende rit met gemiddeld 6 hoogtemeters per kilometer. Het is overigens leuk om te volgen hoe Erik Ruis op dit moment dezelfde route rijdt, maar dan naar Praag toe. Je kunt hem volgen op zijn site: fietsen door europa. Over collega-fietsers gesproken. In het voorjaar reed ik het Rondje Drenthe die ook net gefietst en afgerond is door Herman de Wulf. Een uitgebreide review staat op zijn site Genieten op 2 Wielen.

In de nieuwe maand augustus wil ik weer een aantal dag-rondritten maken Leuk om te doen en wellicht een enkele met overnachting.

En dan komt september in zicht. Daarom het ? in de titel van dit bericht. Gepland staat de start van de ‘Vuelta,’ een rondrit in twee delen door het Iberisch schiereiland. Deel 1 dit najaar en het vervolg in het voorjaar 2021. Mits natuurlijk corona geen stok tussen de wielen steekt. Het is op dit moment nog allemaal erg onzeker.

Vlogging, Blogging & Podcasting

Tot slot van deze ‘nieuwbrief’ de podcasts. Tijdens het rondje Praag heb ik 4 afleveringen gemaakt. Ze zijn bedoeld voor hen die een fietsvakantie willen houden, maar dit nog niet in de praktijk hebben gebracht en meer info willen. Het platform waarop deze site draait, biedt ook de mogelijkheid om podcasts te posten en te plaatsen op diverse media. Om alles zoveel mogelijk centraal te houden zal ik de reeds gemaakte afleveringen een dezer weken via Fietskriebels.com nogmaals posten. Nogmaals want ik had ze al via de facebookpagina en spotify verspreid. Voor sommige volgers dus een dubbele melding, excuses bij deze vooraf.

Ook tijdens dezelfde reis heb ik wekelijks een vlog gemaakt. Ik heb hier veel positieve reacties op gekregen. Ze zijn nog niet op het door mij gewenste niveau, maar dit soort dingen verbeteren door het vaak te doen. Als de reis naar Spanje door kan gaan, zal ik ook nieuwe videoberichten op het Instagramkanaal (IGTV) plaatsen. Het geeft volgens mij een extra dimensie aan het overbrengen van de fietsbeleving in Europa. Suggesties over inhoud/onderwerpen zijn en blijven welkom!

Een stijgende Elbe voor Dresden

5 reacties

  1. Leuk dat je nu ook vlogs maakt, maar dan heb ik wel een insta-acount nodig om ze te zien. En ik denk dat je een plan B moet gaan bedenken voor de herfst. Maar misschien is er dan weer een andere hotspot. Misschien kun je gewoon de nederlandse grenzen langsfietsen, om de “beperking” in beeld te brengen. Succes met het “niet”-fietsen.

    Like

  2. Zelf heb ik altijd eerst gefietst, bedacht daarbij de route onderweg en schreef er pas later een setje blogberichten over. Bij het vertrek wist ik dan ook niet waar ik terecht zou komen.

    Een kleine uitzondering was Praag. Rond 1980 had je daar nog een visum voor nodig. Dus eerst maar in Den Haag gehaald en dan kan je er ook maar beter naartoe fietsen. Deed ik via Fulda en Bamberg en terug via Basel en de Vogezen. Maar goed alleen naar Tsjecho-Slowakije stond vast en niet hoe ik er heen of terug zou fietsen. Sla dan ook moeiteloos een dag met rotweer over, Bij latere fietstochten nam ik een stuk trein als het weer en/of de omgeving me niet aanstond.

    Een aantal jaren geleden ben ik via Braunschweig en Dresden Tsjechië ingefietst. Er was veel meer autoverkeer. Was er nog wel erg goedkoop door de lage Kroon. Liep aansluitend een voedselvergiftiging in Bayern op, dat was minder. De laatste jaren heb ik geen fietsvakanties gedaan vanwege m’n gezondheid, maar ook omdat ze almeer willen dat je van te voren een slaapplek in een hotelletje of B&B boekt. Dat heb ik eigenlijk nooit gedaan. Vond een slaapplek zoeken altijd wel een beetje bij het avontuurlijke horen.

    Like

    1. Leuk om te lezen dat u zulke mooie reizen heeft gemaakt. Ik zelf hou er van van een tocht van te voren uit te stippelen, naast het voorpret geeft het voor mij ook gevoel van veiligheid. De slaapplaatsen staan daar nooit bij vast, ik reserveer nooit, hoogstens een reservering een uur van te voren om zeker te weten dat ik niet voor níets fiets.

      Like

      1. ‘Probleempje’ was/is dat ik geen tent meeneem en het liefst in het centrum van een klein stadje in een B&B of een simpel hotelletje overnacht. In 99% van de gevallen lukte me dat zonder enige afspraak. De laatste jaren werd het lasttiger en hing er steeds vaker een telefoonnummer aan zo’n deur. Een mobiele telefoon en vakantie gaan bij mij niet samen. Ik ben daar noooit aan begonnen. Als eenling ben je ook duurder uit met reserveren. Als ik iets bezocht en zei dat ik nog even verder ging kijken, dan kon de prijs opeens behoorlijk zakken. Daarbij wil ik een kamer zien voordat ik betaal. Kijk dan of het bed hard is en er sprake is van weinig verkeerslawaai of te hoge luchtvochtigheid. Op een foto is dat niet te bepalen.

        Zelf bekeek ik thuis wel eens iets van tevoren en heb zo een enorme lijst (in m’n hoofd) met dingen die ik wel eens wil bekijken. Het maakt dus niet zoveel uit waar ik heen fiets, onderweg schieten me dan allerlei doelen te binnen. Het weer is bij meer bepalend. Met veiligheid heb ik niets, de meeste ongelukken gebeuren vlak bij huis.

        Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.