Halverwege?

Een fietstocht langs langs rivieren, ze zijn genoemd, één is een bergmassief

Deze maand sloot ik een mooie fietstocht af. Het was na 4 weken fietsen goed om weer thuis te komen en – het gaat altijd weer snel – het ‘gewone’ leven is zo weer opgepakt. De nabeschouwingen zijn geschreven op de 3 routepagina’s, die tezamen het ‘rondje Praag’ maken. De statistieken zijn bijgewerkt en met de relive video’s kon ik de etappes virtueel nog een keer rijden. Ik heb elke video toegevoegd bij het betreffende fietsdagboekbericht. Als voorbeeld, onderstaand de virtuele rit van Dresden Tsjechië in.

De totale route is uitgekomen op bijna 2.700 km met 12.000 hoogtemeters (gemiddeld dus ~4,5 hoogtemeter per kilometer). Dat maakt het, niet verwonderlijk zo langs de vele rivieren een makkelijke tocht met enige inspanning. Als ik kijk naar alleen het laatste stuk van Praag naar huis; is het een licht gemiddeld inspannende rit met gemiddeld 6 hoogtemeters per kilometer. Het is overigens leuk om te volgen hoe Erik Ruis op dit moment dezelfde route rijdt, maar dan naar Praag toe. Je kunt hem volgen op zijn site: fietsen door europa. Over collega-fietsers gesproken. In het voorjaar reed ik het Rondje Drenthe die ook net gefietst en afgerond is door Herman de Wulf. Een review komt op zijn site Genieten op 2 wielen.

In de nieuwe maand augustus wil ik weer een aantal dag-rondritten maken Leuk om te doen en wellicht een enkele met overnachting.

En dan komt september in zicht. Daarom het ? in de titel van dit bericht. Gepland staat de start van de ‘Vuelta,’ een rondrit in twee delen door het Iberisch schiereiland. Deel 1 dit najaar en het vervolg in het voorjaar 2021. Mits natuurlijk corona geen stok tussen de wielen steekt. Het is op dit moment nog allemaal erg onzeker.

Vlogging, Blogging & Podcasting

Tot slot van deze ‘nieuwbrief’ de podcasts. Tijdens het rondje Praag heb ik 4 afleveringen gemaakt. Ze zijn bedoeld voor hen die een fietsvakantie willen houden, maar dit nog niet in de praktijk hebben gebracht en meer info willen. Het platform waarop deze site draait, biedt ook de mogelijkheid om podcasts te posten en te plaatsen op diverse media. Om alles zoveel mogelijk centraal te houden zal ik de reeds gemaakte afleveringen een dezer weken via Fietskriebels.com nogmaals posten. Nogmaals want ik had ze al via de facebookpagina en spotify verspreid. Voor sommige volgers dus een dubbele melding, excuses bij deze vooraf.

Ook tijdens dezelfde reis heb ik wekelijks een vlog gemaakt. Ik heb hier veel positieve reacties op gekregen. Ze zijn nog niet op het door mij gewenste niveau, maar dit soort dingen verbeteren door het vaak te doen. Als de reis naar Spanje door kan gaan, zal ik ook nieuwe videoberichten op het Instagramkanaal (IGTV) plaatsen. Het geeft volgens mij een extra dimensie aan het overbrengen van de fietsbeleving in Europa. Suggesties over inhoud/onderwerpen zijn en blijven welkom!

Een stijgende Elbe voor Dresden

Algemeen, ,

Written by fietskriebelskos

Ik ben een Huizer die in Zwolle woont. Een trotse vader, sportief, hou van koken, gezelligheid, goede wijn en Italië. Lange afstandsfietstochten is ook een van mijn hobby's. Hierover blog ik op mijn site 'fietskriebels.com.' Omdat dit het leven gewoon leuker maakt!

2 reacties

  1. Leuk dat je nu ook vlogs maakt, maar dan heb ik wel een insta-acount nodig om ze te zien. En ik denk dat je een plan B moet gaan bedenken voor de herfst. Maar misschien is er dan weer een andere hotspot. Misschien kun je gewoon de nederlandse grenzen langsfietsen, om de “beperking” in beeld te brengen. Succes met het “niet”-fietsen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: