ZBR22 In Bocca Al Lupo! (Milano Marittima – Ponte Messa 78 km 519 hm)

Het is een wielrenner in Cervia die dit zegt: in bocca al lupo! Crepi! Zeg ik en weg is die. Ik wilde nog vragen wat het kostte, maar hij had geen tijd. Het was 7 uur in de morgen en het wordt al snel warmer. Ik vroeg hem waar de fietsenmaker zit, want in deze centro commerciale zou er een zitten. Die gaat pas om 9 uur open, zegt hij. Probeer dit..

Het is me nog niet eerder overkomen. Ik pak vanmorgen mijn fiets en zie dat de achterband plat staat. 5 uur. Kan maar 1 ding bedenken. Ik pomp de band op. Zou die het houden? Zo te zien wel. Ik fiets 10 km, maar hij wordt natuurlijk zachter. Dan, nog erger, mijn voorband! Hetzelfde, ik haal een doorn uit de voorband. Plat.

Bij een bar informeer ik, een produttore di biciclette. Ja, stuk terug, ook op zondag open. Ik loop nu met twee lekke banden terug. Nee, niet bepaald vrolijk. Aangekomen in het winkelcentrum, zie ik door de vele toeters en bellen, uitroeptekens en vraagtekens de winkel over het hoofd. Ik hou een wielrenner aan en vraag het hem. 2x rechtsaf… maar, en hij opent een tasje, probeer dit! Ik haal mijn tassen eraf en zet de spuitbus op het ventiel. De banden vullen zich…

Salvignano sul Rubicone

Ik doe voorzichtig en rij de asfaltroute i.p.v. onverharde paadjes. Het blijft goed gaan. Een camping eerder dan gepland, want het is te warm om verder te stijgen de Apennijnen in. Morgen weer vroeg op, asjeblieft weer normaal!

4 reacties

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.