Complementair Contrast

Elke aflevering van het Geluid van Fietskriebels is uniek. Dat komt omdat de fietsbeleving van elke fietser bijzonder is. Iedereen ervaart zijn fietstochten op zijn eigen wijze. In de gesprekken die ik heb gehad, ben ik steeds weer verrast hoe de medefietser zijn beleving vertelt en beschrijft, soms op heel beeldende wijze. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten, maar de kleuring is persoonlijk.

Dat geldt vooral voor onderstaande afleveringen. Ze zijn qua inhoud, qua verhaal tegengesteld. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het samen versus alleen fietsen, dichtbij in de eigen regio versus Afrika en Azië. En zelfs gezond tegenover met lichamelijke beperking. Wellicht zijn er nog veel meer tegenstellingen te horen en te benoemen, maar tegenover deze contrasten versterkt het ook beide verhalen. Ze zijn complementair in fietsvreugde, doorzettings- en uithoudingsvermogen. De laagdrempelige eigenschap van fietsen kan vanuit vele gezichtspunten worden ingekleurd!

En in deze donkere dagen is het luisteren naar kleurige verhalen een mooie bezigheid; ik wens je veel inspiratie en luisterplezier.

#51 42 Jaar Fietsbeleving Met Annelies En Ton

Annelies en Ton tijdens de opname van de Fietsvakantie Podcast

Je ziet het op de (onderstaande) afbeelding van deze aflevering; 42 jaar samen fietsen houd je jong! Ton en Annelies zijn actieve fietsers. Laatst zijn ze nog in Roemenië geweest om een route te controleren voor AWOL. Een reisbureau voor individuele fietsreizen. Je hoort er meer over in de podcast en anders kijk op de site: https://awol.nl/ Maar ze nemen je ook mee op hun eerste fietsreizen. Ierland speelt hierin een voorname rol, de muziek is Iers en van The High Kings met Wild River. Hoe ze vanuit Europa verdere fietstochten maken door Afrika en Azië.

Al met al een gezellig gesprek aan de tafel bij enthousiaste fietsreizigers thuis. Zoals je het gewend bent van de Fietsvakantie Podcast! 

#52 Op Verhaal Komen Met Matthieu

In gesprek met Thieu

Matthieu is longpatiënt, met een longfunctie van slechts 30% fietst hij m.n. in de regio waar hij woont. “Als je het andere verhaal wilt horen, dan moet je maar contact opnemen” mailde hij mij een keer. En dát andere verhaal vertelt hij in deze aflevering. Hoe de strijdt die hij voert met COPD  en die samen met zijn fiets aan gaat. Hoe wandelaars hem inhalen als hij een viaduct op fietst, maar hij geeft niet op. Ook grotere, meerdaagse tochten fietste hij. Matthieu vertelt zijn levensverhaal en koos voor het krachtige Kozmic Blues van Janis Joplin.

Foto’s die hij onderweg maakt kun je vinden op zijn Instagram. Heb je zelf ook inspirerende fietstochten gemaakt, of wil je in contact komen met mij? Je kunt me mailen op contact@fietskriebels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: