Made in Heaven

Wat doet een vakantiefietser in de winter? Of misschien moet ik het ruimer stellen: wat doet een vakantiefietser als hij of zij niet fietst? Denken en dromen over nieuwe tochten! Langzaam tekenen zich nieuwe trajecten af, komen nieuwe vergezichten dichterbij als keuzes zijn gemaakt over welke paden de wielen straks zullen draaien.

In de afgelopen weken ben ik bezig geweest met het tweede deel van de tocht over het Iberisch Schiereiland. Via Granada en Malaga wil ik Sevilla bereiken en vandaaruit via de Atlantische Kustroute naar Lissabon. En dan weer Spanje in, om via Madrid en Zaragoza het land te verlaten. Wil je meer info? Hier kun je mijn route bekijken.

Na de Pyraneeën, in Zuid-Frankrijk kom ik langs Lourdes. Voor vele andere fietsers, maar nog meer voor bedevaartgangers een magneet. Pelgrims komen hier samen om Maria te vereren. Hopend zelfs op een wonder. Wat zei Maria tegen Bernadette in de grot waar zij verscheen? Eenvoudig gezegd: Gods zoon is Made in Heaven! En zo komen Kerst, fietstochten en fietsvertellingen samen. Je hoort het in de jongste podcastaflevering waar Henk Schuurman vertelt over zijn fietstochten, het geheim van Lourdes en hoe hij langs Lourdesgrotten in de Lage Landen fietste.

Klooster Poblet

Want de Lourdes-grot blijkt niet alleen in de Zuid Franse Pyraneeën te liggen, maar ook dichtbij, in ons eigen land. Wellicht vind je er een om de hoek. Zo zie je maar, Mythische plaatsen zijn niet ver weg. Je fietst er zo naar toe! Ik wens je prachtige voorbereidingen en Hemelse Kerstdagen.

#53 Lourdes In De Lage Landen

Tijdens de opname van de Fietsvakantie Podcast

Als Henk in 2005 3 maanden vrij van zijn werk ‘los’ kan komen gaat een lang verlangen in vervulling: de fietsreis naar Santiago. Heen en terug, want ‘het mooiste van weggaan, is thuiskomen.’ Zo fietst hij als de pelgrims uit het verleden gingen, heen maar ook weer terug naar huis. Hij deed ook Lourdes aan en was benieuwd naar het geheim van Lourdes. Waarom heeft deze bedevaartsplaats zo’n grote aantrekkingskracht? Het antwoord hoor je in deze aflevering. In het coronajaar fietst Henk langs de Lourdesgrotten in Limburg, Salland en Twente. Van enkele ontmoetingen, soms aangrijpend, soms hilarisch, vertelt hij op boeiende wijze.  Je hoort in deze aflevering 2 muziekstukken. Eerst het Taizélied ‘Nada te turbe’ en daarna uit de podcast Rivierverhalen over de IJssel van Wim Eikelboom het nummer ‘Kijk naar de Rivier’ van Tangarine. Zoals ook vertelt en aangeboden in deze aflevering; heb je interesse in een fietstocht langs Lourdesgrotten, stuur dan een mail naar contact@fietskriebels.com Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: