Wanneer Is De Camping Open? (5)

Vrolijk Pasen!

Met dezelfde titel, op 1 april 2018, opende ik de Fietskriebels-site. Het verhaal ging over ‘onze’ Italiaanse campingbaas die jaren daarvoor beweerde dat zijn camping elk jaar met Pasen open gaat. Pasen viel dat jaar op 1 april. Zijn gebaren, wijzend in de richting van Rome: ‘als de Paus zijn Urbi et Orbi uitspreekt, ga ik open..’ komen elk jaar in de herinnering, als ik op de campingwebsite lees dat – ook dit jaar weer – eind april de camping open is. Pasen valt ook in Italië niet altijd in de laatste week van april. In die eerste blog, op Pasen 2018, lees je dat tijdens dat gesprek met de campingbaas ook een leuke blonde Noord-Hollandse aanwezig was, leuk om te vermelden dat wij inmiddels samenwonen. Zo speelt de tijd soms een ongrijpbare en niet te voorzien spel met ons.

En zo is het traditie geworden om elk jaar met deze titel het Fietskriebels seizoen te openen. Welkom in dit vijfde seizoen! Het is overigens voor het eerst dat ik zo vroeg al in het jaar op fietsvakantie ga. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de hoge zomerse temperaturen in het deel van Europa waar ik ga fietsen. Maar met de warme zee rondom het Iberisch Schiereiland, is het goed mogelijk dat het ook wisselvallig kan zijn. We zullen het zien! De planning is om na aankomst in Spanje een paar dagen met de fiets bezig te zijn. Er moeten o.a. nieuwe banden om, en de remschoenen moeten vervangen. Door familieomstandigheden zijn Theo en Renske er niet en mag ik bij B&B Casa Lambertina overnachten. Ik vertrek dan de 21 of 22e. Vanuit de heuvels waar de fiets heeft overwinterd, ga ik Andalusië in naar de Costa de Almería. Vandaar uit richting Málaga, een van de grotere steden op de route.

Je zult begrijpen dat ik er weer veel zin in heb; het fietsen, de warmte , de zon en de mediterrane cultuur. Spanje, Portugal en de westkust van Frankrijk. Met de fietsdagboekberichten en de zomerse afleveringen van de Fietsvakantie Podcast, vind ik het leuk om mijn fietsbeleving met je te delen met als motto: Samen Op Fietsvakantie Deze Zomer!

Hasta entonces!

De Fietsvakantie Podcast Blijft Gratis!

Nog even een bericht over de podcast. Ik maak deze geheel belangeloos en je zit niet met abonnementen opgescheept. Je hoort geen reclame of gesponseerde onderdelen. Zo blijft de content neutraal met geen kosten dus voor de luisteraar, maar het maken is niet kosteloos. Wil je blijven genieten van fietsverhalen vol met tips en inspiratie? Je kunt nu met een bijdrage de podcast steunen, hiervoor heb ik de Fietsvakantie Podcast Fooienpod (ja, met een d ) geopend. Het is anoniem, heel eenvoudig en met slechts 3 klikken steun je het maken. Alvast bedankt voor je fooi!

Tot slot

Een nieuwe pagina waarin ik de komende tijd meer fietstips in wil gaan opnemen. Als eerste komen de klimtips aanbod. Blijf Fietskriebels dus volgen! Ben je nog geen volger? Typ hieronder je email in en ontvang zo vaak jij wilt mijn nieuwsberichten.

Voeg je bij 1.212 andere volgers

Klimtips Voor Fietsen In De Bergen

Fietsen in het buitenland betekent vaak ook fietsen in de bergen. In de serie van de Fietsvakantie Podcast heb ik er een aflevering overgemaakt waarin ik 10 klimtips noem. Deze zijn hieronder ook genoemd, plus de tips die luisteraars aanvulden. Heb jij ook klimtips?…

Keep reading

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: