LS07 👑 Caminito del Rey (Cártama – El Burgo 70 km 1317 hm)

Vandaag, toevallig of niet, een echte Koningstocht naar het dal van Guadalhorce waar de beroemde Caminito del Rey begint. Een wandelpad dat met een hangend voetpad langs loodrechte wanden van een kloof is aangelegd. Maar voordat ik hier was, moest ik terug naar de route via een bijna onbegaanbaar pad, vol met keien en stenen.

Keienpad

De laatste kilometers heb ik wandelend afgelegd. Voor het plaatsje Álora begon de eerste klim en kondigde de eerste bui zich aan. Álora heeft steile straatjes en een Moors kasteel. Een waar toeristen bolwerkje. Ik schuilde er even en kocht er 2 broodjes, die ik een stuk hoger en in de zon langs het stuwmeer opat.

Álora met Moors kasteel

Na El Chorro, waar het wandelpad begint heerst er een drukte van bussen, die wandelaars aan- en afvoeren. Ondertussen was het onweer dicht genaderd om bij Ardales los te barsten. Hoort bij een koningstocht die met al het klimmen behoorlijk zwaar is. In El Burgo, klinkt inderdaad als een goed hamburger restaurant, boek ik een hotel. Er hangt een airco in de kamer, die ik aanzet op verwarmen. Lekker.

Wandelpad Caminito del Rey
Naderend onweer boven Ardales

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: