SL01 Corridor Verde: op weg naar het Diepe Zuiden (Dos Hermanas – Sevilla – La Palma del Condado 73 km 575 hm)

Nadat ik gisteren Sevilla heb bezocht, en terug was op de camping ging ik al vast betalen. 2 nachten hier, was genoeg. Hoe was de stad? Vroeg de receptionist. Een wat dikke jongeman, baard en steevast Sevilla uitsprekend als Cèbilja. Geeft niet, wat ook niet erg was dat ik alleen met card kon betalen. Een mooie stad! Zei ik. Erg druk, 1 mei weekend, veel toeristen. En dat ik zo inkopen ging doen,  want alles is morgen dicht. De aardige receptionist vulde mij nog aan. En misschien 2 mei ook, dan maken ze er een lang weekend van. Ook richting Huelva? Vroeg ik. Hij verstond me niet. Wuifa? Hoe hij die plaats uitsprak kon ik niet nadoen en ook nu nog niet reproduceren.

Palacio de San Telmo in Sevilla, hier zetelt het presidentschap van de Andalusische Autonome Regering

Ik fiets om 8 uur weg, langs de normaal drukke N-4. Er is bijna geen verkeer. 15 km verder rijd ik de stad in, en blijf langs de rivier. De derde brug links, langs de expo verlaat ik Sevilla en zijn daar ook de heuvels weer. 20 km verder op is het landschap glooiend, leeg en groen. Ik stop op tijd, ook omdat de temperatuur richting 29° gaat. Maar de belangrijkste reden is dat er weinig accommodaties zijn op de route. En Huelva is met ruim 50 km te ver.

Deel 2 Sevilla – Lissabon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: