SL02 Gesloten Brug (Palma del Condado – Cartaya 85 km 445 hm)

Elk hotel is anders. Vooral in dun bewoond gebied kun je van alles verwachten. Hotel León is samengevoegd met een hammenwinkel en het restaurant. Dat betekent hier dat de receptie leeg is. Maar voordat ik dat kon constateren, moest ik de ingang nog vinden. Ik dacht dat ik er voor stond. Deed mijn fiets op slot, helm af en ging met mijn stuurtas naar binnen. Naast de ingang was het een grote 1 mei drukte! Tafels met witte kleden, feestende Spanjaarden in uitgaans kledij.

Muziek en vooral hard pratend. Inmiddels ben ik aan het lawaai gewend. Met mijn leven onder m’n arm, de gele stuurstas, treed ik het hotel binnen. Fout. Ik was in de bar/ restaurant beland. Een lang armige Spanjaard zwaaide dat ik eromheen! moest. Tenminste dat maakte ik eruitop. Ik liep even door om via een zijdeur dit te checken. Ik zag een deur met blauwe luifel, grote letter H ernaast. Gevonden. Terug naar de fiets, en naar de juiste ingang. Hier was een hal met trap. En boven was dus die lege receptie. Wél met bel. Hola! Geen respons. Ik had beneden zeker 10 man personeel gezien maar hier boven…hola! Terug naar de bar. Een soort van baas werd erbij gehaald. Hij trad op als receptie, een groot boek kwam erbij. Een foto van mijn paspoort werd gemaakt. Booking.com? De reservering klopte, de sleutel kwam, mijn fiets mocht in de hal onderaan de trap, de hoteldeur werd gesloten door middel van de rolluik. Blijkbaar werden geen nieuwe gasten verwacht. Beter safe than sorry zette ik toch maar mijn fiets vast met een extra slot aan de trap. Slaapt een stuk rustiger.

Ik eet ook maar hier, want het hotel ligt middenin een industrie gebied. Een onsympathiek hotel in een onsympathieke omgeving. De soort baas zegt otsjoo en medio.. de kok komt half negen. Ik bestel Spaanse kroketten en veel wijn. Op rekening van de kamer. De volgende ochtend bij het uitchecken, door dezelfde soort baas, moet ik € 5 betalen voor 2 koffie met 2 cakejes. Dat was het, alles betaald? Ik reed weg en keek op de mail van Booking.com. Ik had het goed onthouden. Betaling verzorgd het hotel. We zullen zien.

Spaanse Kroket met stoof vulling

Het is een stuk kouder dan gisteren, met meer wind en nog meer tegen: de brug die langzaam verkeer in Huelva, naast de snelweg over de Odiel naar Corrales moet brengen is afgesloten. Alternatief is tientallen kilometers om. Wat moet dat moet. Voordeel is dat ik de Via Verde del Litoral kan nemen, door een prachtig natuurgebied. Na Gibraleón, waar je mooi opkijkt vanaf het pad, brengt deze Via Verde mij wel over de Odiel. Helaas is deze Via Verde na enige kilometers nauwelijks meer een fietspad te noemen. Gelukkig loopt de provinciale weg paralel. Deze komt ook door Cartaya, wat een gezellige plaats lijkt. Een hotel is snel gevonden. Keurig met bemande receptie. Morgen Portugal in.

Deze Via Verde maakt zijn naam echt waar, doch wordt daarmee steeds ontoegankelijker
Veel bloeiende distels

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: