Hoe Stippel Ik Mijn Fietsroute Uit?

Je hebt een idee om van A naar B te gaan fietsen, maar je vindt geen route. Misschien is deze nog nooit gereden? Dit is je kans, word een routeplanner en ga het avontuur tegemoet! Met deze sites is het heel makkelijk, ik toon je hieronder welke twee sites mijn favoriete routemakers zijn. PS: laat je me even weten welke je hebt gemaakt en hebt gefietst?

Judise is een eenvoudige planner van Nederlandse makelij, waarbij je bijvoorbeeld van knooppunt naar knooppunt een route kan tekenen. De hoogtemeters op je route zijn beschikbaar en met een account kun je je route opslaan voor later, of om te delen. Het exporteren als GPX bestand en een foto maken in .jpg formaat is ook eenvoudig.

een voorbeeld van een route in Judise met onder het hoogteprofiel

Het heeft een uitgebreide gebruikshandleiding en diverse kaartopties en kan verschillende infrastructuur tonen, zoals het spoorwegennet en wandel- en fietstrajecten. Deze zijn ook buiten Nederland opgenomen. Zo zie je de EuroVelo-routes ingetekend op de kaarten.

Bij Cycle Travel is er meer mogelijk. Zo kun je eenvoudig een meerdaagse fietstocht planner. Ik lees op de site: Voor elke reis van 50 km of meer kunt u op elk punt op uw route eenvoudig een “overnachting” toevoegen. Dit zijn speciale viapunten die worden aangeduid met een overnachtingssymbool; je kunt ze net als elk ander via-punt slepen en verplaatsen. Klik gewoon ergens op de route en selecteer “Overnachting”. De afstandsmarkeringen op de kaart beginnen opnieuw bij elk overnachtingspunt, zodat u gemakkelijk dagen kunt plannen van de lengte die u wilt. Als het gaat om het vinden van overnachtingsplaatsen voor uw geplande overnachtingen, klikt u gewoon op “Zoek hotels en campings bij overnachtingen”; cycle.travel toont accommodatie in de buurt, allemaal aanklikbaar voor meer details, en vele direct online te boeken.

gemaakte route in Cycle Travel met hoogteprofiel

Ook bij deze site is een makkelijk om een account aan te maken, zodat je je werk later ook weer terug kan vinden. Een reisverslag maken, kan ook via deze site.

Ook de routesamenstelling wordt duidelijk weergegeven:

In onderstaande podcast aflevering vertelt Michiel je meer over hoe hij deze applicatie gebruikt.

Michiel hoorde we eerder in aflevering #48 en in deze podcastaflevering neemt hij je stap voor stap mee hoe hij een fietsreis voorbereid m.b.t. de route inclusief overnachtingstops en hoe hij deze overzet op zijn Mio. Hij gebruikt hiervoor Cycle.travel. Als je zoveel mogelijk op zeker wilt spelen is het handig om thuis al diverse zaken te plannen. Het komt in deze aflevering aanbod. Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier!
%d bloggers liken dit: