Interessante fiets’avonturen’ -sites

Op onderstaande sites vind je o.a. mooie routes en nuttige informatie om je fietsreizen voor te bereiden. Naast deze vooral praktische pagina’s heb ik ook opvallend boeiende sites opgenomen.

LF Routes | Nederland Fietsland

Nederland staat niet voor niets bekend als fietsland. Veilige, comfortabele fietspaden, lekker vlak en je fietst zo van het ene landschap in het andere. Een mooie fietsroute vinden is heel eenvoudig. Er is ruim 30.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes. Gebruik hiervoor de knooppuntroutes. Fiets je een meerdaagse fietstocht, dan is het netwerk van LF-routes. Bekijk het aanbod op Nederland Fietsland. Allereerst hieronder een video over de LF-routes.

een site met lange afstandsroutes (LF) door heel Nederland

het pondje van Haerst uit ‘de Noordelijke Driehoek

Europafietsers

Europafietsers is een niet-commerciële organisatie (stichting) van vrijwilligers die het maken van meerdaagse fietstochten door Europa wil stimuleren. Het doel is fietsers te laten beleven hoe inspirerend het is om andere landschappen, mensen en culturen van heel dichtbij te leren kennen. Het is een informatieve site met fietsroutes door Europa.

Europa ontdekken? Niet alleen fietsroutes maar ook veel ondersteunende informatie

Col de Rangiers Zwitserland uit Fietsen naar de Riviera

.


Cycling Europe

Mooie fietsroutes door Europa, gereden en opgesteld door Paul Benjaminse. Op zijn site ‘cyclingeurope.nl’ zijn vanuit Amsterdam de routes opgesteld en mooi beschreven in zijn boeken. Benjaminse is een begrip!

Onbegrensd fietsen met de mooiste fietsroutes door Europa


Reitsma Routes

Reitsma’s Route naar Rome is een schitterende toeristische fietsroute van ongeveer 2180 km van Amsterdam naar Rome via Duitsland en Oostenrijk. Deze route heb ik in 2021 gefietst. Ook voorbij Rome gaat Reitsma verder. Een van die routes wil ik in 2023 fietsen.

De site van Hans Reitsma, de fietsroutemaker

Rocca Monaldeschi della Cervara (Bolsena, Italië)

Cycle travel

met de tekst:

Het leven is te kort om over drukke wegen te rijden

is deze met name op de Verenigd Koninkrijk gerichte site een handige als je een route zoekt voor overzee. Ga maar de pagina: ‘routegidsen’ en maak je keus.

Link naar de site van Cycle travel

Genieten op 2 wielen

Een leuke site van Herman de Wulf. Hij heeft meer dan 10.000 fietskilometers ervaring en deelt dit op Genieten op 2 Wielen. Zelf schrijft hij: Ik wil met een kritische blik een keuze helpen maken uit het grote aanbod van fietsroutes. Ga ik op zoek naar alles wat het fietsen aangenaam kan maken. Want fietsen is perfect te combineren met een gezellig bistro of restaurant, met het ontdekken van de streekeigen producten en zeker ook met een verblijf in één van de vele logiesmogelijkheden die onze Lage Landen rijk zijn.

Van harte aanbevolen!

Klik hier voor Genieten op 2 Wielen


Fietsen 123

Ook op vakantie in het buitenland kun je prachtige fietstochten maken. Maar waar huur je een fiets, hoe plan je een route en wat zijn de verkeersregels? Deze site helpt je op weg om onbezorgd te fietsen op de vakantiebestemming.

veel nieuws op de site van fietsen 123


aan de bron van de Lippe uit Langs Ems en Lippe

De Vakantiefietser

Een lijst met onderwerpen en nuttige tips vind je via onderstaande link op de site van de vakantiefietser. Denk aan:

  • fietstechniek
  • paklijst voor je fietsvakantie
  • gezondheid
  • navigatie op je telefoon

Praktische tips op de site van de Vakantiefietser


Explore the world met Marco Meijerink & Lisette Verzijl

Fietsbeleving, maar dan op wereldniveau! Lisette en Marco ontdekken de wereld al vanaf hun 16e. Bij het lezen van hun verhalen viel mijn mond geregeld open. De site is visueel erg sterk en staat vol met travelstories, fotoalbums en video’s.

Soms extreem, soms lieflijk. Maar altijd intens en indrukwekkend. Op zoek naar de mooiste beelden. Op zoek naar de mooiste ervaringen. De camera’s als excuses om op de mooiste plekken de mooiste platen te schieten. Om heel even te stoppen en te ervaren hoe het is om hier te zijn. 

Uit ‘Over Ons’op http://www.lismarq.com

Bezoek hier hun site op: Lismarq.com

Rondje Drenthe

Er zijn maar weinig meerdaagse routes in eigen land die zo divers zijn, die door bekend tot verrassend onbekend gebied gaan. De fietstocht is uitmuntend beschreven en het boekje is verkrijgbaar op de website (zie hieronder). Zelf heb ik de route in 4 dagen gereden. Van dezelfde auteurs is ook een fietstocht langs de Groningse provinciegrens vanaf het voorjaar van 2021 verkrijgbaar.

Website van Rondje Drenthe

Fietsvakanties.net

Fietsvakanties.net is een verzamelsite voor alles wat met fietsvakanties te maken heeft. Je vindt er reisorganisaties voor fietsvakanties in het buitenland, maar ook informatie over kampeerartikelen, reisverslagen van bekende lange-afstandsroutes en
leuke hotel-arrangementen voor fietsweekendjes weg in eigen land.

Website Fietsvakanties.net

Fietsvakantiewinkel

De fietsvakantiewinkel heeft een grote keus aan kaarten, routeboeken en diverse fiets- en campingartikelen. Op de site https://www.fietsvervoer.nl/ vind je alle informatie waar je met de fiets met ander vervoer kunt komen of hoe je terug vervoerd kan worden naar Nederland.

Webshop Fietsvakantiewinkel

Fietsvervoer

Fiets mee in de trein in het buitenland. Op deze site regelt men kaartjes voor jou en je fiets door heel Europa! zij sturen binnen een werkdag een vrijblijvende offerte op maat. Je betaalt alleen de prijs van de kaartjes en de boekingskosten.

https://www.fiets-mee.nl/

Fietspagina van Hans

Reisverslagen, paklijsten, boekrecensies, fietsreizen en fietstochten. Je vindt ze op de fietspagina van Hans. Wat overigens het verschil is tussen de laatste 2 hoor je ook in de aflevering van de podcast, waarin ik Hans en zijn vrouw Saskia mocht interviewen.

https://vanderveeke.net/fiets-algemeen/fietsen.htm

Fietsen door Europa

Niet alleen vanwege de aanstekelijke schrijfstijl zijn de fietsblogs van Erik steeds weer boeiend om te lezen. De site bevat ook veel informatie en ideeën om op de fiets te stappen. De laatste tijd zijn ook gravelroutes en bikepacking opgenomen in zijn ensemble. Ook met Erik heb ik een podcast gemaakt waarin hij enthousiast vertelt over zijn fietsbeleving.

https://fietsendooreuropa.blog/


Werkplaats Santos in Nieuw-Vennep

Interesse in een vermelding of samenwerking met deze site?

stuur uw bericht via onderstaande link!

%d bloggers liken dit: