Denemarken

Een mooi land om te fietsen, dat staat wel vast. Zelf nog niet aan toegekomen, maar vele enthousiaste fietsvakantiegangers vertellen er over in de podcast. Ik heb ze hier voor je verzameld.

foto Eveline Bremer

Na het beluisteren van een aantal podcastafleveringen viel het Sietze op dat het veel ging over verre en lange reizen op de fiets. In deze podcast vertelt hij hoe en hij en zijn vrouw eenvoudige reizen maken van maximaal 2 weken. Het zijn meest rondjes van zo’n 8 á 900 km, nooit ver weg en de laatste jaren is een voorliefde ontstaan voor Denemarken. Van een van reizen heeft Sietze op YouTube video’s gepubliceerd, je vindt ze onder de naam De Hammenaartjes. Deze podcast aflevering geeft het basisbeeld waarbij je wordt meegenomen hoe eenvoudig en rustgevend fietsreizen ook kunnen zijn. Muziek die bij deze fietsbeleving en die van Sietze en zijn vrouw in bijzonder past is van The Proclaimers met I’m Gonna Be 500 Miles. Veel inspiratie en luisterplezier!

In deze aflevering bespreekt Han Geurts, terwijl hij onderweg is en moet wachten op het veer naar Noorwegen, vanuit Frederikshavn zijn fietstocht over de Jutlandroute. Je hoort o.a. de plus en minpunten van de route, hoe de route eruit ziet inclusief enkele statistieken. Het is het eerste deel van Han’s tocht naar de Noordkaap.

In deze zomer aflevering van de fietsvakantiepodcast hoor je Gert Kamphuis die in 11 dagen naar Denemarken fietste.

Binnenkort volgt hier nog een bijdrage van Eveline Bremer. Zij fietste 4 weken over verschillende routes.

%d bloggers liken dit: