Italië

Mei 2020: Zwolle – Bolsena

Hier lees je alles over: Zwolle – Bolsena

Vanaf de IJsseldelta, via de Adriatische Zee naar het grootste kratermeer van Europa

Proloog

Fietsen naar Italië is niet nieuw. Al in 2013 werd een start gemaakt om via de Splügenpas dit land in te fietsen (Fietstochten Rome). In 2018 ging de route over de Simplon (Fietsen naar de Riviera). Beide keren dus via Zwitserland en het daarvoor gelegen België, Luxemburg en Frankrijk. De huidige route gaat langs de IJssel, Waal, Maas en Roer Duitsland in en via Oostenrijk naar Zuid-Tirol / Trentino. Het is de route van Reitsma, door velen al gereden, en nu kan ook ik mijn ervaringen (gaan) delen.

2020-05-02T11:02:00

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

tot de start van deze route

Tilburg – Genua

Alles over de fietstocht van Tilburg naar Genua

Een reis door het hart van West-Europa

Proloog

Het traject valt uiteen in 3 gedeeltes. Het eerste gedeelte volgt de route van het eerste deel van ‘onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Venezië‘ terwijl het tweede gedeelte gebruik maakt van ‘Fietsen naar de Rivièra.‘ Beide van Benjaminse (voor meer info volg de link, door op de groene tekst te klikken). Dit laatste gedeelte heeft als eindbestemming Nice. Ik heb gekozen voor Genua, omdat ik de zomervakantie verderop in Italië zal doorbrengen. Nice en de Provence komen wellicht later weer in zicht. Dit betekent dat het derde onderdeel de kustlijn, de Rivièra volgt richting Genua. Bovendien is Genua een interessante havenstad om te ontdekken.

  • Deel 1 Tilburg – Bern +/- 850 km
  • Deel 2 Bern – Turijn +/- 360 km
  • Deel 3 Turijn – Genua +/`310 km

Fietstochten Rome

Startpagina Zwolle – Maastricht – Basel – Lugano – Florence – Rome

De eeuwige stad is een doel op zich. Maar nog meer de wegen er naar toe! Of je het nu in een keer fietst, of, zoals wij in gedeelten; het is een ware belevenis. Zo krijgt het oude continent een extra dimensie.

Op de volgende pagina’s staan de samenvattingen van de fietsvakanties, die onderdeel zijn van deze route. Het laatste onderdeel is als blog in 2018 opgenomen. Vele landschappen passeren. Je rijdt door oude bossen, langs rivieren en door dalen. Een uitdaging zijn de Alpen, maar zijn die eenmaal overwonnen dan kun je ‘alles’ aan. Na enkele Noord-Italiaanse meren volgt de Po-vlakte en de Apennijnen. Over oude vulkanen en langs de Tiber rij je Vaticaanstad in. Het is een oprechte aanrader!

%d bloggers liken dit: