LF13, LF3 – Schelde – Rhein- en Hanzeroute

Proloog

Dit is de overzichtspagina van de route Vlissingen naar Venlo over de LF13 en verder via de LF3 langs de Maas en IJssel naar Zwolle. 

screenshot_20180703-2031491302507775.jpg

Planning april 2019

LF13

De Schelde-Rheinroute of LF13 is een LF-route in het zuiden van Nederland tussen Vlissingen en Venlo, een route van ongeveer 285 kilometer. Het fietspad is een verbinding tussen de Scheldemonding bij Middelburg en de Rijn (Duits: Rhein) bij Duisburg. Daar komt de naam ook vandaan. Hoewel de route start bij het station van Vlissingen en hier ook al staat aangegeven op de bordjes, vermelden de routebordjes Middelburg-Venlo als traject.

Het fietspad voert door de Zeeuwse polders en door de Brabantse bossen. Na Venlo gaat de route over op de Duitse R12 naar Duisburg. Hier kun je ook RuhrtalRadweg nemen, verder oostwaart richting het Sauerland. Zo ver en Duitsland in is niet mijn bedoeling. Ik sla af om de LF3 naar Arnhem en Zwolle te rijden.

De route is van Vlissingen naar Venlo genummerd als LF13a en van Venlo naar Vlissingen als LF13b.

De route is een onderdeel van de internationale EuroVelo-fietsroute van Roscoff in Frankrijk naar Kiev in Oekraïne.

Bron Wikipedia
 

LF3

De LF13 sluit in Venlo aan op de LF3.  Pas na Millingen is dit de Hanzeroute,  het gedeelte hier heet Maasroute. “Tussen de heuvels ten zuiden van Nijmegen en het heuvelland van Limburg volg je de bochten van de Maas. Je fietst door het befaamde Maasheggenlandschap met een lappendeken van kleine perceeltjes afgeschermd door mei- en sleedoornhagen. Dankzij de vele veerponten in de route kun je de sfeer aan beide zijden van de Maas proeven.”  Zo meldt de site van de landelijke fietsroutes. 

In Millingen, bij de internationale Rijnfietsroute kom je op het centrale gedeelte van de LF3. “Via voornamelijk vrijliggende fietspaden en slingerende dijkjes fiets je met deze route langs een van de mooiste rivieren van Nederland: de IJssel. Een rivier die honderden jaren geleden rijkdom en voorspoed bracht dankzij haar verbinding met de open zee en het Duitse achterland. Volgeladen koggeschepen voeren af en aan met waardevolle koopwaren, graan, laken en vis. Welvarende handelssteden ontstonden. Eerst Deventer en Zutphen in de luwte van de Utrechtse bisschop en op veilige afstand van de Vikingen in Dorestad. Toen Kampen, Zwolle en tenslotte Doesburg. De vijf eeuwenoude Hanzesteden zijn nu de glorierijke havens langs deze fietstocht waar je heerlijk kunt verblijven, terwijl gotische gevels, historische pakhuizen en oude kades de rijke geschiedenis doen herleven. ” (bron: nederlandfietsland.nl)

  • Afstand Vlissingen – Venlo 286 km
  • Afstand Venlo – Millingen 108 km
  • Afstand Millingen – Zwolle 120 km

Totale afstand 514 km

Van dag tot dag

Hieronder komen de dagelijkse blogs uit het fietsdagboek. Tijdens of na de tocht, kun je ook kiezen voor de categorie Hanzeroute Millingen – Zwolle en-of Schelde-Rheinroute Vlissingen — Venlo. Hiermee verkrijg je een mooi overzicht.

Epiloog

De Statistieken

  • Totale gereden afstand
  • Totale tijd actief
  • Totale stijging
  • Dagafstanden
  • Overnachtingen
  • Relive video’s

Zwaarte:

Bronverwijzing:

https://www.nederlandfietsland.nl/lf-routes/lf13-schelde-rheinroute

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: