Avonturiers Op De Fiets

Het zijn niet zo maar vakantiefietsers. De gasten uit deze categorie hebben allemaal een bijzondere fietstocht gemaakt. We luisteren geboeid en met veel respect naar deze avonturiers.

Als de wereld te groot is voor het aantal vakantiedagen, moet je daaraan iets doen. Dus werden de prioriteiten in de juiste volgorde gelegd en kwamen vrijheid en autonomie voorop. Met als lijfspreuk ‘I like to explore some more’ is hij al jaren met grote regelmaat op reis, en maakt daarbij als fotograaf en schrijver ons deelgenoot van zijn avonturen. Ook in deze aflevering hoor je van zijn fietsreizen – inmiddels van al meer dan 60.000 km lang – want met de fiets als hulpmiddel kom je op de beste plekken. Ook over zijn mooiste reis, 6 maanden solo door Centraal Azië en de meerwaarde van wildkamperen. Zijn muziekkeuze komt overeen met zijn beeld wat reizen is, het uit je comfortabele, relatief saaie bestaan komen en het op een andere manier doen. Dat beeld is vertolkt in de film ‘Into the Wild’ met de soundtrack van Eddie Vedder, en past bij zijn manier van reizen, die je  terug kan te lezen op http://www.bestemmingonbekend.nl. Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier! 
Muziek in deze aflevering is van Eddie Vedder met de nummers Society op het eind en Hard Sun aan het begin.


Willemijn beschrijft zichzelf als nieuwsgierige pelgrim op de fiets en dat laat zij ook direct in haar muziekkeuze horen. Het is een Taizé lied wat met haar meereist en in elke kerk die ze onderweg bezoekt, zingt ze dit het liefst. Want ‘een kerk is gebouwd om in te zingen.’ En ‘als je blijmoedig de wereld tegemoet treedt’ komen de verhalen vanzelf op je af. Zo vertelt ze van de ontmoetingen langs de Iron Curtain Trail (EuroVelo 13) die ze vanaf Finland fietste en langs de Noordzeekust (EuroVelo 1 Nord Sea Cycle) route, vanaf Harwich naar Schotland en o.a. via Noorwegen en Denemarken weer terug. Stevige routes waar Willemijn de tijd voor nam, zo’n 100 dagen en waarin ze belangrijke beslissingen nam.  In deze aflevering hoor je uit Laudamus Te: Confitemini Domino. Veel inspiratie en luisterplezier.Op 11 maart 2019 stapte een Eindhovense voor een jaar op de fiets. Een jaar lang geen werk,  geen sores, gewoon reizen, fietsen… Angela Viljeer vertelt in deze aflevering over haar reis van Eindhoven naar Singapore. Ze vertelt over de aanleiding en natuurlijk over hoe Turkije en Iran was, de oude Zijderoute werd gevolgd, Turkmenistan, verder Centraal Azië in. China en Zuidoost-Azië. Na een jaar thuis kijkt ze in deze aflevering terug op de reis en vertelt over cultuur, mooie ontmoetingen en tips voor hen die ook de wereld op de fiets willen ontdekken. En een ding staat vast: ze zou het zo weer doen!  Wil je alle details weten en hoe haar droomreis verliep, lees dan haar boek. Het boek is zowel een persoonlijk verslag als een reisverslag over de mooiste plekjes langs eeuwenoude wegen. Het boek is in de boekhandel te koop, maar ook online via Bol.com te bestellen of als e-boek bij de uitgever: http://www.novumpublishing.nl (titel: fietsreis van Eindhoven naar Singapore). Muziek in de aflevering is van Salsagiants met Para Celebrar Veel luisterplezier!

In deze feestelijke 50e aflevering van de Fietsvakantie Podcast zijn er twee jonge enthousiaste bikepackers te horen. Rosa en Sebastiaan om preciezer te zijn, zij hebben een prachtige zomer achter de rug. In 10 weken fietsten zij in hun eigen Tour d’ Europe door 10 landen. In de 10 jaar dat zij samen zijn fietsten zij al veel in en vanaf hun studententijd. Een verlangen ontstond om ook ‘langer’ op de fiets te blijven zitten. Een eerste aanzet kwam in de zomer van 2020. De Ronde van Nederland werd als proef gereden. Deze voorbereiding slaagde en geleidelijk werden familie en werk op de hoogte gebracht. Vertrokken met een plan van 5 dagen en daarna van dag tot dag bepaalt met de kaart erbij waar naar toe. De Tour de France was en kwam in de buurt dus wilden zij de Tour ontmoeten in de Alpen. Met de tour naar de Tour! In totaal 6.500 km en 49.000 hoogtemeters vol avontuur en fietsbeleving. Het ritme die je ook hoort in het lied van Papa Chico van Toni Esposito. Een mooi tempo om de bergen te befietsen. Dit en veel andere voorbeelden komen in het gesprek aan de orde. Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier! Wil je hun totale tour zien? Kijk dan op http://www.rosastapel.nl

Op zondag 9 januari 2022 sprak ik met Camille, die in Barcelona is. Hij is in november vorig jaar gestart met een grootse Europese fietstocht om geld in te zamelen voor de Veluwe. Hij wil 10.000 km fietsen om 10.000 euro op te halen. Hiervoor zal hij o.a. door Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, de Balkanlanden en Tsjechië fietsen. In deze aflevering spreken we over zijn motivatie, en hoe het hem verging door koud en nat Frankrijk. De komende maanden gaat de Fietsvakantie Podcast Camille volgen en wensen hem veel fietsplezier en succes. Zijn website vind je onderaan deze show notities. Veel inspiratie en Luister Plezier!
Website Fietsen voor de Veluwe + Doneer!
De muziek uit deze aflevering is van Axwell, Shapov en Aguelando met het nummer Belong – Aguelando Remix. Je vindt deze song ook op de Playlist van de Fietsvakantie Podcast.

De overige afleveringen met Camille vind je op de pagina Goede Doelen


In deze aflevering spreek ik met Dorien. Een energieke jonge vrouw die de gelegenheid had om vanaf Singapore terug te fietsen naar Nederland. Over de reis, die zonder einddatum en zonder einddoel begon, praat zij openhartig hoe het is, hoe het voelt als vrouw alleen door Azië te fietsen. En wat de uiteindelijk ruim 15 maanden durende fietstocht, haar heeft gebracht.
Je hoort ook haar lijflied: Supergirl van Reamonn. Toepasselijk, want ‘al doende leer je;’ het zoeken van een goede slaapplaats, het eten en al dat wat je op je pad komt. Zondermeer geeft deze aflevering je veel inspiratie en luisterplezier!
Meer informatie over de reizen van Dorien en haar boek vind je op haar website. https://dorienfietst.wordpress.com/
Muziek uit ook deze podcastaflevering, vind je op de Spotify Playlist van de fietsvakantiepodcast. https://open.spotify.com/playlist/1P2tQCPka84R98ctywvMWz?si=6b16f8ec839f4a18
Volg je ook de podcast al op Instagram? Hier is de link! https://www.instagram.com/fietsvakantiepodcast/

Het waren twintigers, toen Marielle met haar voormalige vriend een fietstocht maakten om een brief van de Burgemeester van Groningen naar de Burgemeester van een Chinese partner fietsstad te bezorgen. Ze koppelden er een mooi doel aan en bezorgden daarmee ruim 500 kinderfietsen bij Groningse kinderen aan huis. In deze aflevering luisteren we naar Marielle die we eerder in aflevering #39 al bikepackend ‘live’ uit Portugal hoorden. Ze vertelt over de reis van ruim 22.000 km door 36 landen die in Orvelte startte op 2 mei 2018. In november 2019 kwamen ze weer thuis met veel herinneringen. De mooiste verhalen en merkwaardigste dingen komen langs, net zo als een muzieknummer ‘waarop je zo lekker kunt klimmen!’ Het is AO – van Submotion orchestra.

Misschien heb je weleens een video’s of mooie foto’s van Jeannette en Vincent gezien. Ze laten ons regelmatig meegenieten van hun fietsbelevenissen via de socials, hun eigen website of YouTube-kanaal. Het zijn zeer ervaren reizigers die vooral de laatste jaren dit op de fiets doen. In een ontspannen gesprek vertellen ze over hun prachtige fietstochten. Op een nuchtere ‘basic’ wijze, zoals ook hun fietstochten moeten zijn. Op hun website http://www.reisfietsers.nl kun je zien waar zij zijn geweest en in de podcast vertellen ze ook wat op de planning staat. Kortom het is weer een inspirerende aflevering waarbij ik je veel luisterplezier wens!

n deze aflevering maak je kennis met Han. Hij gaat 3 maanden solo op de fiets naar de Noordkaap. Via welke routes en hoe dit zo ontstaan is, hoor je in deze aflevering. De komenden maanden gaan we Han meer horen en.. Je kunt Han ook zelf volgen via https://www.polarsteps.com/HanGeurts Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier!

Marloes heeft 4 maanden vrij en is op 27 april 2022 vanuit Den Bosch vertrokken. Halverwege in de tijd, vertelt ze vanuit Zuid-Frankrijk over haar fietsbeleving, haar ontmoetingen en over welke wegen zij is gefietst. Je hoort de manier waarop ze reist, waar ze minder goed tegen kan en dat je ‘op een broodje pindakaas’ óók een heel eind komt. Haar blog kun je volgen op Madeloes.wordpress.com Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier!

Marka is 3 maanden onderweg op haar gravelbike door Europa. Gestart in het oude Athene en via de Griekenland- en de Balkanroute van Benjaminse terug naar het noorden. Je hoort haar fietsbeleving, de ontmoetingen en waarom zij regelmatig fietsreizen maakt. Op haar site vind je meer fietstips en verhalen. Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier! Kijk ook even op deze link

In afleveringen #43 en #69 hoorden we de sympathieke Antwerpenaar Jonathan over zijn droom om het Amerikaanse continent van noord naar zuid te befietsen. Na 160 fietsdagen is hij in San Francisco en heb ik met hem een gesprek over wat de reis tot nu toe met hem heeft gedaan. Het is geen aflevering die gaat over de route of hoe mooi het landschap is. Het gaat in deze aflevering over de reis naar binnen. Een mooi begin van het 5e seizoen van het geluid van Fietskriebels. Je hoort het toepasselijke nummer van Mike Posner; I’m not dead yet. Jonathan kun je volgen via Instagram en zijn website: www.cyclingthroughlife.be

Joyce en Luca zijn 2 twintigers die aan het eind van hun studie besluiten om een fietsreis te gaan maken naar Kaapstad. Om precies te zijn startten zij vanuit Leiden en 11.500 km en 10 maanden verder bereikten zij het einddoel. In deze aflevering van de fietsvakantie podcast hoor je over hen vertellen over de voorbereiding, wat het meest tegen viel, maar ook welke top momenten er waren. Een indrukwekkende ervaring met leeuwen, lekke banden en levenslessen. Hier over schreven zij ook een boek die je o.a. via hun website kunt bestellen. De passende Afrikaanse muziek is aan het eind van het gesprek van Teddy Afro met Ethiopia en we starten met een nummer van Moses Njeru. Ze vertellen zelf waarom. Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier.

Een epische fietstocht van de Noordelijke IJszee naar het Panamakanaal, 14.000 km in 5,5 maanden. Inge Ruys startte deze ‘monster’ tocht begin juli 2022 en zal deze half december beëindigen. Met nog 3 weken te gaan, vertelt ze in deze aflevering vanuit El Salvador haar belevenissen. Verhalen die beginnen in Noord Canada aan de Noordelijke IJszee, de grote Amerikaanse parken doorkruisen en de Great Divide volgend naar Mexico en verder naar Midden America; 9 landen, een fietsbeleving van de bovenste plank. Groot voordeel is dat de reis wordt begeleid door TDA Global Cycling. Alle info vind je op de site. De reis van Inge vind je ook terug op Polarsteps. Muziek, die Inge op de fiets vaak zingt is van Ramses Shaffy met Als het stormt. Ze vertelt zelf waarom. Als tweede nummer hoor je het indrukwekkende Gracias de la vida van Mercedes Sosa.  

Rowan (27) houdt van fysieke uitdagingen en Amerika is zijn favoriete land. Tel daar bij op, dat van fietsen zijn hart sneller gaat kloppen en het idee om van coast to coast, van San Francisco naar New York, te gaan fietsen werd realiteit. Zijn fietsbeleving omschrijft hij met het refrein uit Ravijn van Veldhuis en Kemper: ”Want de allermooiste bloemen groeien vlak langs het ravijn, en om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn.” Daarnaast hoor je Graceland van Paul Simon, dat vooral de Amerika-reis symboliseert. Mooie nummers, die de geweldige fietsbeleving van Rowan in deze aflevering omarmen. Meer van Rowan vind je op YouTube en door het lezen van zijn boek ‘In het moment’ die je hier kunt zien/bestellen. Naast de genoemde reis, bespreken we ook zijn fietstocht langs alle nationale parken in Nederland en de Ultra Race Portugal. Ik wens je veel luisterplezier en inspriratie!

Een extra aflevering van de podcast. Je hoort Johan die samen met zijn vrouw Wendy op het punt staat hun reis te vervolgen. Na 213 dagen en ruim 8400 km onderbraken zij hun wereldreis, maar na de Kerst gaan zij verder. Eerst naar Zuid-Europa en dan verder naar het oosten, nieuwe culturen tegemoet. Johan vertelt over wat er erg goed ging, en wat ze hebben geleerd en nu anders gaan doen. Muziek is van Queen met Bicycle Race. Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier!
Meer over de reis van Johan en Wendy vind je op hun website: https://www.johanenwendy.nl/
In deze aflevering heb ik het ook over de playlist met alle muziek uit de podcast. Volg en ‘like’ de playlist deze link: https://open.spotify.com/playlist/1P2tQCPka84R98ctywvMWz?si=54b41d547fcd4434

Henri staat op het punt om de tocht van zijn leven te gaan maken. Van zuidwest Portugal tot noordwest Noorwegen over de European Divide Trail een lange afstandsbikepack route, 65% over onverharde wegen, 7.600 km lang. Diagonaal het continent over.
In deze aflevering hoor je Henri (die we eerder hoorden in #63) vertellen over het waarom van deze uitdaging, zijn uitrusting en trainingen voor deze tocht van 4 maanden. Muziek is van Pete Gust met het nummer Nightlife. Je kunt Henri volgen via vele socials, de linkjes kun je allemaal vinden op zijn site: www.henriopcamino.nl
%d bloggers liken dit: