Happy Together

Op deze pagina vind je een aantal podcastafleveringen waar echtparen aan het woord zijn over hun fietsbelevenissen. Het is soms een heel leven waar fietsvakanties een mooie rol in speelden. Niet alleen gezellig, maar ook leerzaam, inspirerend en onderhoudend om naar te luisteren.

Hans en Saskia fietsen nooit zonder doel. In zeker de afgelopen 20 jaren waren dit er vele; Doelen zowel in binnen-als in het buitenland. In deze aflevering praten we over hun fietsleven. Eerst nog met hun kinderen fietsten zij in de vakanties, later met z’n tweeën en toen zij meer tijd kregen, waren ze in 2019 140 dagen onderweg in Europa. Diverse bestemmingen en ‘rondjes’ komen aan bod, zoals die in hun geliefde Engeland en Ierland, maar ook Noorwegen is favoriet. Hans heeft al hun fietstochten en -vakanties duidelijk gedocumenteerd op zijn website: https://vanderveeke.net/ Bij hun fietsbeleving past een lied van zangeres Nona, die met Forever Yours hun samenzijn onderstreept. Een aflevering vol inspiratie en ik wens je dan ook veel luisterplezier!

Je hoort een gesprek aan de keukentafel, thuis bij Marja en Willem. Beiden fietsten al jong met hun kinderen in Europa. Zij hebben dus veel reizen gemaakt en te vertellen. Ik mag wel stellen dat hun leven voor een groot gedeelte in het teken van fietsen staat. Afgelopen jaar gingen zij als een van de eersten naar Santiago, maar meest in het oog springt toch wel de USA fietstocht, die Willem  (en de laatste weken ook met zijn zoon) maakte dwars door de Verenigde Staten van Amerika. 3 maanden en 8.000 km over de Trans American Bicycle Trail. Verhalen hierover scheef hij op in zijn boek ‘Leven uit een fietstas.’ Inmiddels is hij ook bezig met een nieuw boek, o.a. gevuld met tips aan ons fietsers. Kortom ervaren fietsers zijn aan het woord in deze aflevering van de Fietsvakantie Podcast. Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier! Meer informatie over de fietstochten en zijn boek vind je op Willem Fietst. Muziek en deze aflevering is van de Little River Band met It’s A Long Way There en The Long And Winding Road van The Beatles. Alle muziek uit podcastserie, m.u.v. de klassieke stukken vind je op de Spotify Playlist

Je ziet het op de afbeelding van deze aflevering; 42 jaar samen fietsen houd je jong! Ton en Annelies zijn actieve fietsers. Laatst zijn ze nog in Roemenië geweest om een route te controleren voor AWOL. Een reisbureau voor individuele fietsreizen. Je hoort er meer over in de podcast en anders kijk op de site: https://awol.nl/ Maar ze nemen je ook mee op hun eerste fietsreizen. Ierland speelt hierin een voorname rol, de muziek is Iers en van The High Kings met Wild River. Hoe ze vanuit Europa verdere fietstochten maken door Afrika en Azië. Al met al een gezellig gesprek aan de tafel bij enthousiaste fietsreizigers thuis. Zoals je het gewend bent van de Fietsvakantie Podcast! 

Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier!

De fietsgeluiden komen in deze aflevering uit Langweer. Daar wonen Aart en Selma Veldhuizen. Aart fietst al van jongs af aan, terwijl Selma op haar 50e voor het eerst een fietsvakantie mee maakt. Samen fietsten zij het eerste deel van de Limes. En dat bevalt erg goed zodat nieuwe fietstochten volgen. Je hoort hierover in deze aflevering, over de mooie ontmoetingen, de indrukwekkende routes en de fietsdromen. Maar ook hoe zwaar het soms was, zoals in de Ardennen. Waar boven op een heuvel de eigenaar van het café/restaurant hen begroet met ‘ze komen hier áltijd half dood aan!’ Maar zo stellen zij ook ‘het gaat om de reis, niet om de bestemming.’  En over de en het reizen, reflecteert Aart in zijn blogs. Op de verpleegafdelingen, waar hij als geestelijk verzorger werkt, roepen de bewoners als Aart op fietstocht is, elke middag ‘Jongens, waar is Aart nu?’ Zijn verslagen worden dan ook iedere middag voorgelezen. Indrukwekkend was de Front linie fietstocht, gestart op Pasen, waar Aart zichzelf betrapte op het fluiten van ‘De aarde is vervuld van goedertierenheid’ terwijl hij door oorlogsvelden van Noord-Frankrijk reed. Een schril contrast met het Paasverhaal. Naast fluiten speelt Aart ook kerkorgel en aan het einde hoor je dat hij samen met zijn zoon Henk op een harmonium een stuk van Cesar Franck speelt. Maar we beginnen met het Stabat Mater van Pergolesi, wat verbonden is met een herinnering die zij zelf vertellen. Veel inspiratie en luisterplezier!

Hetty en Erik Luppes hebben ruim 10 jaar geleden het vakantiefietsen ontdekt. Zij gingen op reis naar Europese bestemmingen. Leuke ontmoetingen, vele hoogtepunten, deden zich voor. Maar tijdens de reis naar Gdansk en Berlijn viel Erik in Polen, met een hersenkneuzing tot gevolg. Het werd een vervelend dieptepunt. Gelukkig ging het al snel weer beter en bleven zij fietsen. Ook dichtbij in hun eigen provincie Drenthe, waar zij ‘op fietse’ nieuwe gebieden ontdekten. Om meer mensen dit te gunnen besloten zij tot het maken van een nieuwe fietsroute: het rondje Drenthe was geboren. Inmiddels is ook Rondje Groningen door hen gemaakt en is nu Friesland aan de beurt: ‘het noorden wordt de fietsregio van Nederland’ aldus Hetty. Muziek van Skik met Op Fietse is als passend lijflied te horen en Roller Coaster van Danny Vera is niet alleen een lekker fietslied, maar vertolkt ook hun gevoel waarin hun leven in terecht is gekomen. Veel luisterplezier!

Ze zijn in de 70 en overgestapt op E-bikes. Jan en Marjan hebben al heel veel fietsjaren achter de rug. Hierover vertellen ze in deze – logisch – wat langere aflevering van de podcast. Hun eerste fietstocht was toen ze 18 en 19 waren. Op diverse wijzen trokken zij Europa door. Op hun laatste grote reis in 2022 kwam ik hen een aantal keren tegen in Portugal en Spanje. We raakten aan de praat, en net zoals in deze aflevering, ging het over hun twee passies: vogels kijken en fietsen. Ze hebben geen haast, geen echte planning, maar wel aandacht voor de cultuur en de natuur van het land. Jan en Marjan laten op een onderhoudende manier je kennis maken met de diverse aspecten van een fietsvakantie. Hun muziek is van Erik Satie, Gymnopédie no 1.

Mark en Karin zijn sinds 1 juni 2022 onderweg op de fiets. Zij stapten uit de ratrace en gingen slow travelling, dicht bij de natuur verder. Tien maanden later horen wij hen vanuit Zuid Spanje en vertellen zij hun belevenissen en hoe de haast uit hun systeem is. Rustig aan gaan zij weer noordwaarts, terug naar het vaderland, de 20 graden grens volgend. Niet alleen volgen zij die grens, ook hun droom. Muziek is van Robbie Williams met Love Your Live. Dit is hun account op Instagram: https://www.instagram.com/bikeyourdream/

%d bloggers liken dit: