Fietsvakantie Boeken

Er zijn heel veel boeken over fietsen, dus ik ben zeker niet volledig. Een aantal wil ik je niet onthouden als je meer te weten wilt komen over fietsvakanties, of graag avontuurlijke verhalen leest.

Handboek Fietsvakantie

voor mij was dit ‘handboek’ een goede basis toen ik écht in solo in het buitenland ging fietsen. De ondertitel ‘alles voor een succesvolle fietsvakantie’ is helemaal niet overdreven. Hier is een linkje https://www.bike4travel.nl/boeken/5167-handboek-fietsvakantie.html Het handboek is overigens ook (binnenkort) in Ebook verkrijgbaar.

In Het Moment

Als je in de USA wilt gaan fietsen of gewoon lekker wilt lezen welke avonturen Rowan van Driel beleefde op zijn fietstocht van de west- naar de oostkust, is dit een aanrader. Te bestellen op Boek Scout.

Met de auteur en dus ook fietser maakte ik onlangs een mooie podcastaflevering, hieronder te horen

Onbevangen

Een vrouw alleen op de fiets van Singapore naar Nederland. Ze is jong en wel een beetje een durfal. Je hoort haar in onderstaande aflevering van de podcast en het boek van Dorien leest lekker weg. Onder andere bij Bol.com

Leven uit een fietstas

Willem Poortvliet fietste 3 maanden over de Trans American Bicycle Trail, dwars door de USA. Het is een mooi verhaal, vertelt op een leuke humoristische wijze. Het boek bevat 196 pagina’s en is een verzameling van alle blogs, uitgebreid met veel aardige extra’s, foto’s en praktische zaken; route-info, een uitgebreide paklijst en een afstandentabel voor wie deze reis ook zou willen maken. Meer info vind je op de site van Willem.

Samen met zijn vrouw heb ik een podcastaflevering gemaakt over deze en andere fietsreizen die hij en Marja hebben gemaakt.

Van dezelfde auteur wordt een nieuw boek verwacht met als titel: Zo ga je op fietsvakantie! je kunt deze reserveren via de site van Willem Poortvliet.

De boeken van Frank van Rijn

Zojuist is er een nieuw boek verschenen van Nederlands bekendste wereldfietser. Als ik hem heb gelezen zal ik een review schrijven… Kijk ondertussen op zijn site of luister (nog eens) naar zijn verhalen in de driedelige podcast ‘Frank Van Rijn Gaat Verder.’

Biking the world

Lori is een fanatieke vakantiefietsster heeft voor de Engelstalige markt een mooi boek geschreven. Ik sprak haar over haar fietsavonturen en het goede doel die ze hieraan heeft verbonden.

%d bloggers liken dit: