Alle Tips

Tijdens mijn fietsreizen heb ik veel ervaring opgedaan. Ook leerde ik veel van anderen. Zij vertelden over hoe zij het doen, of welke routes je wel en beter niet kan rijden. Ook las ik – vooral in het begin – het handboek voor de fietsreizigers en later meer de avontuurlijke boeken, waarin de fiets een centrale rol speelt. Eigenlijk is elke fietsvakantie een avontuur op zich, die dan ook leuk en leerzaam is om naar te luisteren in het Geluid van Fietskriebels. Ik heb de diverse aanbevelingen gegroepeerd en mocht je aanvullingen hebben, dan hoor ik ze graag.

NB: de pagina is ‘in opbouw’

Klimtips Voor Fietsen In De Bergen

Fietsen in het buitenland betekent vaak ook fietsen in de bergen. In de serie van de Fietsvakantie Podcast heb ik er een aflevering overgemaakt waarin ik 10 klimtips noem. Deze zijn hieronder ook genoemd, plus de tips die luisteraars aanvulden. Heb jij ook klimtips? Mail dan of reageer via de feedbackknop, onderaan deze pagina.

Stichting Europafietsers

De stichting heeft tot doel fietsers te laten beleven hoe inspirerend het is om andere landschappen, mensen en culturen van heel dichtbij te leren kennen. Om het beeld wat de stichting betekent te verwoorden, heb ik drie podcasts gemaakt waarin enkele vrijwilligers vertellen over het ondersteunende werk.

Navigatie

Op de site van de Europafietsers vind je uitgebreide informatie over navigatie apparaten. Tegenwoordig zijn de apps voor op je telefoon een goed alternatief. Maar als je zelf een route wilt maken?

%d bloggers liken dit: