Reitsma’s Route Naar Rome

Ik heb zijn route gereden in 2021, je vindt hier mijn verslagen. Zelf mocht ik de routemaker ontmoeten en met hem spreken over zijn fietsleven en hoe de route naar Rome tot stand is gekomen. Daaronder heb ik nog het verslag van Miranda opgenomen die solo over de route van Reitsma naar Florence reed.

Het is een van de routes die naar Rome gaan: Reitsma’s Route naar Rome. Hans Reitsma de maker van deze route, is te gast in deze aflevering. Vanuit zijn woning in Amsterdam spreekt hij over de jaren waarin hij voor het eerst de ‘oer tocht’ hield en welk commentaar hij van de eerste testfietsers kreeg. Nu verloopt, mede door de reacties van de vakantiefietsers en door steeds verbeteringen toe te passen heel anders. Hij spreekt over zijn fietsbeleving, die hij al heel snel buiten de stad ervaart. Met bijpassende muziek van Beethoven (6e symfonie pastoraal) aan het begin en aan het eind gaan we – geheel in stijl –  berg af met J. Raff, symfonie nr. 3 Allegro. Je hoort veel tips van verhalen uit de jaren, nog zonder internet, GPS-en en mobiele telefoons.

Voor het eerst is Miranda solo op fietsvakantie. En de aanleiding is ook bijzonder; ze fietst naar een Italiaanse penvriendin. Al 35 jaar hebben zij contact. Je hoort de fietsbeleving van Miranda die over de Route van Reitsma onderweg is naar Firenze. Veel luisterplezier!

%d bloggers liken dit: