Wanneer gaat de camping open? Deel 2

Het was het openingsverhaal van de site fietskriebels.com. al bijna weer een jaar geleden. Tijd voor een terugblik? Dacht het niet. Eerder neig ik naar vooruitkijken. Maar soms kom je het zomaar onderweg tegen. Na ‘de regentijd’ van afgelopen weken, ben ik testritjes aan het maken. Ik moet wennen aan de nieuwe fiets, het zadel, de versnellingen, etc. En ook moet ik mijn nieuwe navigatiesysteem van Garmin onder knie krijgen. Zodoende ben ik de afgelopen dagen op pad. Vrijdag nog een lenteachtig rondje Zwolle en vanmiddag een koud rondje Garmin. Want het is kraakhelder buiten en het kriebelt, dus besluit ik dat mister Garmin het mag bepalen. Het is een van de snufjes, ik voer 2 uur fietstijd in en het systeem laat je kiezen uit diverse rondritten. Zo kom je nog eens op plekken dichtbij, die je niet kent.

Terug- en vooruit

En op deze wijze word ik langs de IJssel geleid richting Deventer. Na Wijhe en ter hoogte van Boerhaar keert de route, terug naar huis. Tot dan toe is de gemiddelde snelheid 20,8 km. Hierna is het tegen de koude wind in. Voor het bord Boerhaar zet ik mijn fiets neer. De zon schijnt hier mooi op het dorp en wil de fiets fotograferen. Oh oh een nieuwe fiets! Een fietser vanuit het dorp komend, roept verder zal ik een foto maken? Hij heet Jan en is 70 jaar. En terwijl we naar de fiets kijken, vertelt Jan over zijn fietsavonturen. Naar Frankrijd, naar Italië. Over Benjaminse en Reitsma. De route van Reitsma, die is mooi! Ik vertel over mijn, onze tochten en mijn plannen. We kijken terug en staan zo even te praten. Jan woont in Deventer en heeft 50 jaar in Utrecht gewoond. Hij fietst nog veel, maar niet meer zo ver. Ook van zijn avonturen heeft hij een site gemaakt, in een oude computertaal (was het in D-base Jan?). We kijken samen terug en vooruit. Over mijn plan om in mei naar Genua te fietsen en volgend jaar via die route van Reitsma naar Italië.

Wat dat eerste betreft, zal ik dit jaar samen met mijn broer de Italiaanse Goden gaan verzoeken. Nog voor 1 mei gaan wij kamperen op onze camping. Die natuurlijk vanaf Pasen open is. Maar daarvoor zal ik nog een generale repetitie gaan fietsen van Vlissingen naar Venlo en verder langs de Maas en IJssel naar Zwolle, terug. Inclusief kamperen en koken onderweg. Net zoals straks naar Genua. Benieuwd of in ons land de campings dan al open zijn…

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: