TG12 Omhoog door het Berner Oberland (Bern – Brig 117 km)

En naar Wallis

Na een rustdag, die ik in zonnig Bern doorbracht, begon het in de avond te regenen. Dikke buien. Volgens mij ging het de hele nacht door. Een natte tent in mijn backrack scheelt al gauw een paar kilo meer. Ondanks dat ik hem vanmorgen goed uitschudde voelde ik het verschil.

Onderweg door het meest agrarische gebied onder Bern. Het Alpenmassief komt steeds dichterbij en geleidelijk klim ik naar 1170 meter tot in Kandersteg. In deze regio is de rust terug. Het is trouwens ook het begin van een nieuw traject. Van hieruit fiets ik de route naar de Rivièra.

De Zwitsers groeten mij op deze zaterdagmorgen vriendelijk, in een niet te ontcijferen wens. Ze wandelen, fietsen, joggen en kijken vooral blij.

Onderweg in Berner Oberland

Een komt naast mij fietsen. Ze zijn nieuwsgierig. Waar naar toe? Oh oh dan moet je zeker zondag de pas op, geen LKW’s!

Oorspronkelijk had ik maandag in gedachten. Maar hier is veel voor te zeggen. Dan moet ik wel door naar Brig. De laatste grote plaats voor de Simplon. Het scheelt 1 overnachting en omdat het nu ook weer onderweg regent, pak ik een hotel. Goed uitgerust met een stevig ontbijt, lijkt mij de juiste voorbereiding.

Naar de trein voor de Lőtschenbergtunnel

Bern

Nog even over Bern, het is de 7e Europese hoofdstad die ik per fiets bereik. Al mag hoofdstad hier niet zo genoemd worden. Zwitserland als bondsstaat ken dat niet. Doch in Bern staat het bundeshaus, de politiek is hier gevestigd.

Am Bundesplatz

En het is zeker niet de belangrijkste stad. Een goed compromis tussen de kantons, en zo gedraagt de stad zich dan ook. De trotsheid straalt er vanaf. De straten en pleinen zijn druk versierd met vlaggen en torens. De bekendste is natuurlijk de Zytgloggeturm.

Zytgloggeturm

Natuurlijk mag het gezicht van de stad niet ontbreken.

Bij de Berenkuil

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: