LS08 Rovershol Ronda en nog meer witte dorpen (El Burgo – Coripe 92 km 1379 hm)

Vandaag gaat omhoog, de pas op naar Ronda. Een behoorlijke stad, gesticht door de Romeinen en met een Moors verleden. Omdat het ligt aan een diepe kloof is het als onneembare vesting ook in de trek geweest bij rovers. Nu komen er veel toeristen, vervoerd vanaf de Costa del Sol, om eens wat anders dan zee en strand te zien. Er is een winkel boulevard gemaakt, met winkelketens die je in elke Europese stad ziet. Ik rij over de boulevard zigzaggend, het is druk maar nog niet te.

El Burgo na zonsopkomst

Voordat ik Ronda bereik moest ik de laatste hoge pas voor Sevilla trotseren. Daarom en ook vanwege de aangekondigde droge periode tot 12 uur, stond ik 7 uur beneden in het hotel. Het ontbijt, nou ja een broodje en koffie, was om half 8. 8 uur reed ik weg, direct klimmend, de zon in de rug, die de koude boven El Burgo verdampte.

Sneeuwrestanten

In Ronda nam ik koffie en keek in de diepte. Snel door naar Arriate, wat rustiger was en net zo aardig. Er volgden nog meer pasjes en meer witte dorpen. Laatste 20 km over de mooie Via Verde de la Sierra. Onderweg boekte ik voor €37 een appartement..het is op de route in Copire. Bij de supermarkt koop ik wat drinken en eten om straks te maken. Langzaam komt Sevilla dichterbij.

De kloof in Ronda
Aan de Via Verde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: