MH01 Madrid (Getafe-San Augustín del Guadalix 77 km 802 hm)

Het was een erg leuke en ontspannen fietsrit naar en door Madrid. Om 8 uur rijd ik van het hotel weg. Hotelontbijt start pas om half 9. Beetje laat, maar voor een zondag te begrijpen. Gisteravond had ik er snel gegeten, en toen zag ik de onaantrekkelijkheid in om hier te gaan ontbijten. Ik kocht nog voor avondsluiting snel wat ontbijt-dingen bij de carrefour express die samenhuisde met de benzinepomp. En met een thermoskan vol heet water ging ik op pad.

De weg naar Madrid, echt een schitterend fietspad door parken die langs de rivier Manzanarez is aangelegd. Omringd door ontspannen Madrilenen, die op dit vroege tijdstip fietsen, joggen en wandelen. Ongemerkt fiets ik de binnenstad in. Het was een schot in de roos om op zondagmorgen de stad te bezoeken: nog niet zo druk en een aangename temperatuur. Bij de bakker kocht ik verse broodjes die ik in twee stops opeet. De eerste in een winkelstraat vlak voor Sol. De tweede pas veel later in de park aan de noordoost kant van de stad, waar ook de zondagdrukte heerst. Daartussen fiets en wandel ik wat langs Plaza Mayor, diverse pleinen en sluit af bij het paleis en de Kathedraal. Door andere parken en vele snelwegen verlaat ik de metropool. Mooie stad om nog eens met een stedentrip te bezoeken.

Plaza Mayor

Ik pak de Ruta Iberica weer op en ga richting het centrale berglandschap. Dat staat morgen op het programma. Maar de stijging is al goed merkbaar. Lekker om eerst weer even bij te komen in een hotel bij Sant Augustín

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: