HN03 Om Het Bassin d’Arachon Heen Parentis-en-Born – Arès 97 km 310 hm)

Het draaide vandaag om water. Vanmorgen besloot ik mijn 2de waterfles weg te gooien. Normaal heb 2 flessen van 1,5 liter water bij me, plus een bidon. Het waterkapitaal is dus 3,7 liter. Dat gaat in de warmte van Zuid Europa op, onderweg koop ik steeds bij. Op de plek van de extra waterfles doe ik het regenpak. Er hangt nl. verandering in de lucht. Ik merk het, en de weersvooruitzichten zijn voor woensdag: regen. De temperatuur is ook gematigd, prachtig fietsweer, in de middag 25 graden, en steeds opnieuw zon. Toch met elke kilometer naar het noorden…

Steile hellingen

De route klimt eerst naar een hoge duintop en langs la Dune de Pilat. Er volgen verschillende kanalen en meertjes, waarvan het Étang de Cazaux-Sanguinet het grootst is. Ik volg de route langs de Baai van Arcachon, die verbonden is met de zee en daarom veel oesters oplevert. Na 90 km vind ik wel mooi geweest en zoek een camping in Arès, er zijn er 5. Zoals voor de hele route en het gebied geldt: aan faciliteiten geen gebrek. Nu hopen dat het morgen qua water meevalt.

Bij het inchecken van gisteren op de camping krijg ik een tasje mee. Inhoud: een schuurspons, wc papier en vuilniszak. Schuurspons?

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: