SG02 Följ Mälardalsleden (Entköping – Köping 89 km 307 hm)

Are you looking for a farm? We zaten voor Hein, om aan onze ‘borrelhapjes’ te beginnen. Een wandelaar stond stil, in het Zweeds begon hij tegen ons te praten. Dat is logisch,  het zou raar zijn als hij in het Duits ofzo zou aanvangen. We maakten hem duidelijk dat we het Zweeds niet volgden. Toen vroeg hij snel in het Engels waar we vandaan kwamen. For business or pleasure? Are you looking for a farm? Ik checkte nog snel of Ingrid haar Abn-Amro pak aanhad, maar dat was gelukkig niet zo. We antwoordden dat we op vakantie waren. Volgens de wandelaar zijn veel Nederlanders op zoek om een boerderij te kopen.

Als je van rust en ruimte houdt, van lange koude en donkere winters, be my guest!

Ik volg vandaag de Mälardalsleden, in ieder geval tot de grote stad Västerås.

De Mälardalsleden is de oudste toeristische fietsroute van Zweden en loopt rond het Mälarmeer. Het fietspad is grotendeels licht fietsend, omdat het door het vlakke landschap van Mälardalen loopt. De route verbindt verschillende grote steden op een aantrekkelijke manier, zoals Stockholm, Södertälje, Eskilstuna, Västerås en Enköping.

Een afwisselende route met stukjes bos, open landschap, kleine en wat grotere plaatsen. Er zijn veel recreatieve fietsers op weg, meest racers, een paar MTB-ers. De meesten zwaaien en een roept iets in het Zweeds. Gelijk heeft hij.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.