Fietsvakantie Met Kinderen

Ben je van plan om te gaan fietsen met je (kleine) kinderen? Luister dan onderstaande afleveringen, vol tips en informatief! Ook hoor je van Lisa en Rosa (aflevering 126) hoe zij als kind een fietsvakantie hebben ervaren. Zij maakten in hun jonge jaren met hun ouders mooie tochten.

foto Bernard

Floor en Bernard vertellen over hun fietsvakantie met hun twee kinderen Tessa van 4 en Wouter van 3.  Dat ze geen lange routes maken zal je niet verbazen, welke wel en waarmee vertellen ze in deze aflevering die met name interessant is voor jonge gezinnen. Floor en Bernard geven veel tips! Je hoort hun song die bij hun fietsbeleving past: Praise You van Fatboy Slim. Want kinderen moet je blijven loven en prijzen, aldus Floor. Je kunt hen volgen op https://www.instagram.com/fietsvakantiemetkinderen/


Afgelopen zomer kreeg ik een mail van 2 luisteraars met de opmerkingen dat zij nog geen aflevering hadden gehoord over een fietsvakantie met kinderen. Inmiddels heb je in aflevering #113 kennis gemaakt met ouders die met hun kleine kinderen op fietsvakantie gaan. Ook Maarten en Annerije fietsen met hun kinderen van 2 en 6 jaar oud van camping naar camping. Over hun ervaringen, de routes en tips gaat deze aflevering.


De zusjes Rosa (29) en Lisa (31) zijn vanaf hun jonge jaren met hun ouders op fietsvakantie mee geweest. Hoe hebben zij dat ervaren? In deze aflevering halen ze herinneringen op, die ze vanaf hun 7e en 9e opdeden. De zwaarste tochten, de leukste en minste leukste herinneringen komen aan bod, terwijl de familie door o.a. door Denemarken, Engeland en Italië trok.  En wat maakt het nog steeds leuk om met z’n vieren te gaan fietsen? Rosa en Lisa kozen bij hun fietsbeleving het nummer Let’s Go Down van de Family of the Year, erg toepasselijk! Ik wens je veel inspiratie en luisterplezier. 


In deze aflevering spreek ik met Marjolijn Zwolsman, zij heeft een boekje geschreven waarin zij terugkijkt op dertig zomers op de fiets en tent door Europa. We blikken terug en halen herinneringen op. Speciaal voor hen die met hun gezin op fietsvakantie willen gaan, is Marjolijn ervaringsdeskundige. Met drie kinderen maakten zij soms kleine tochten die groots waren. Misschien daarom wel het tekst van Stef Bos:  ‘Hoe kleiner je bent, hoe groter de ruimte. Hoe verder je gaat, hoe dichter je komt.’ Muziek daarom ook van Stef Bos met Ruimte en als afsluiting Fleedwood Mac met Don’t Stop. En zo is het; Morgen gaan we weer verder! Je kunt het boek bestellen via http://www.boekengilde.nl/boekenshop/gaan-we-morgen-weer-verder/


Op deze site vind je meer handige informatie over fietsen met kinderen: Meer Tips!

%d bloggers liken dit: