Fietsseizoen 2020


Aan het begin van het seizoen fietste ik het Rondje Drenthe; mijn eigen fietsvierdaagse in een prachtig decor en een mooie opluistering naar de zomer! De fietsroute brengt de diversiteit van de Drentse landschappen aan het licht. Natuurlijk langs de bekende Hunebedden en natuurparken tot in (voor mij) onbekende gebieden in het oosten van onze fietsprovincie bij uitstek. Aanrader!

Nadat de grenzen weer opengingen fietste ik eerst naar Hamburg, het ‘Venetië van het Noorden’ en via de Elbe en de Moldau naar ‘De Gouden Stad’ Praag. Via een voor velen bekende route van Europafietsers weer terug. Ruim 2.500 km mooie landschappen, met culturele en historische hoogtepunten. Maar vooral vele kilometers en uren fietsbeleving in ons mooie continent. Lees het verhaal van een fietstocht in corona-tijd.

Tevens sprak ik onderweg een 4 tal podcastafleveringen in, over specifieke reisvoorbereidingstips en over ‘hoe ik het doe’ onderweg. Ze zijn met name bedoeld voor de beginnende vakantiefietser. Het zijn aflevering #3 t/m #6. Kijk hier voor een link naar de show.

overzicht van de route
totaaloverzicht van de route Zwolle – Hamburg – Praag – Zwolle

Eind augustus ging ik Zigzag in de Eifel, een mooie, en soms uitdagende tocht langs rivieren, vulkanische bergen, meren en door veel bos. Het slot van het fietsseizoen sloot ik weer af in Nederland. Fietsend langs de provinciegrenzen van Groningen; Een ‘testrit’ van een route die in het voorjaar van 2021 uitkomt. En tussen dit alles door, kom je hier op Fietskriebels nog een aantal mooie dagtrips tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: