Het Materiaal (t/m 2018)

Met de kennis van nu, zou ik mijn huidige ‘stalen ros’ niet gekocht hebben. Met de kennis en ervaring van nu.. want hoe naïef ging ik op pad om voor de eerste fietstocht een fiets te kopen. Een stevige, met voldoende versnellingen. ‘Da’s een hybride-fiets’ zei de verkoper. En binnen het budget van slechts (met de kennis van nu) € 700 was de Batavus Trekking Comanche met 24 versnellingen gekocht. Nog wat tassen erbij en fietsen maar!

20150918_135237

En dat hebben we gedaan. Gelukkig geen pech gehad. Zo’n kleine 3000 km verder, ben ik me nu aan t oriënteren op een nieuwe vakantiefiets. Maar dit jaar zullen we nog samen optrekken. Hij heeft niets te klagen hoor; twee nieuwe banden, een nieuwe cassette en een vlinderstuur. Een stuur met plek voor een heus snel afneembaar stuurtasje en de actiecam. En natuurlijk het navigatiesysteem. De fietsavonturier kan niet zonder. Voldoende gepaaid, zou ik zo zeggen om dit jaar Rome te halen!

En wat niet onvermeld mag blijven, het zadel. Het originele zadel was heerlijk zacht. Dat is prima voor een rondje Zwolle, maar onderweg naar Parijs kreeg ik er last van. Als je bij de fietsenmaker op een karton gaat zitten, worden de zitbotjes in kaart gebracht en loop je zo met een mooi zadel (voor ’t leven?) de winkel uit. Het zit wat harder, maar daarna nooit meer last gehad.

20140808_132330175509331.jpg

Lees het vervolg op

Een laatste ode:

2 reacties

  1. Leuk! Een Comanche van Batavus. Ik heb ob z’ n broer, de Shoshone inmiddeld eenn asntal cassettes en banden extra versleten maar na ong. 100.000km is dat niet zo raar.
    Pieter

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: