De eerste fietskriebels…

Zo in het vroege voorjaar van 2018, het is dus nog winter, als de zon aan kracht toeneemt, ontstaan bij mij steeds sterker de fietskriebels. Je herkent ze meteen. Het is een drang om weer op de fiets te springen en een lekker stuk te gaan fietsen, of misschien wel erger, om een (meerdaagse) fietstocht te gaan maken.

Je herkent het gevoel vast ook wel. Het is ontstaan in je vroege jeugd. Je kreeg je eerste fiets, of wellicht al eerder; je leerde fietsen. En met die eerste fiets en eerste rit, heeft zich – laat ik het maar zo noemen – het ‘fietsvirus’ gemanifesteerd. Op je eerste fiets(en) ging je naar school en croste je door het bos. De fiets als onderdeel van je groei, je ontwikkeling… Al of niet met ‘hulpmotor’ vervoert de fiets je door het leven. Op het moment dat de auto in je leven is, wordt je fiets wat naar de achtergrond gedrukt, maar blijft altijd. En nu jaren later, heb ik de lange afstandsfietstochten ontdekt.

Ik geef het toe, ik ben een laatbloeier. De eerste fietsvakantie startte in 2011, op m’n 49e. Samen met mijn goede vriend, we hadden na enige jaren elkaar weer opgezocht, en om dat te vieren én dat we de 50 in zicht hadden, of – in zijn geval – onlangs was gepasseerd, gingen we ‘wat geks doen.’ Het werd een fietstocht naar Berlijn.

Het fietsvirus maakte een sprongetje en zou zich nooit meer naar de achtergrond laten verdringen. Ik stond ervan versteld, dat ik gewoon 400 km had gefietst en midden in Berlijn stond. En wat een landschappen onderweg! Het fietsen gaf een nieuwe dimentie aan mijn leven. Onderweg had je tijd en ruimte. En als dat er is, ontstaan ongekende mogelijkheden. Wat een mooie tijdsbesteding!

DSC_0280

Op deze site staan de fietstochten die ik gemaakt heb en blog ik over de tochten (soms nog in gedachte) die ik maak. Naast dat ik behoefte heb om een centrale plaats te hebben voor alle content, wil ik die informatie ook delen. Tijdens de reizen om vrienden en familie mee te nemen, maar ook voor hen die ook fietskriebels ervaren.

Welkom en ‘jeuken mag!’

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: