FR02 Over de Via Francigena naar Siena en verder… (San Gimignano- Siena – San Querico d’Orcia 96 km)

Nou ja over de Via.. het was meer via Via! Maar daar straks meer over.

Het stadje waar we vanmorgen vandaan vertrokken is de moeite waard. Niet dat we het uitgebreid hebben bezocht..maar het is authentiek en bijzonder. Net zo als de camping. Zulk een sanitair heb ik nog nooit gezien. Een voorbeeld. Ze hebben ook een soort stacaravans, dus als je geen kampeerder bent…

Vanaf San Gigminano loopt de Via Francigena. Wij namen al snel de brede en snelle weg naar Poggibonsi. Bewust. We hebben veel kilometers op het programma. Ik hoop dat je het niet doorgeeft aan de heilige stoel, waar we vrijdagavond een afspraak hebben. Bij Montereggioni komen we weer op de route. Hier staan oude vestingwerken, zie foto.

20180529_1125434469352696637817734.jpg
Vestingwerken Monteriggioni

Over kleine rustige weggetjes naderen we Siena. Siena kennen we wel van eerdere bezoeken, zonder fiets. Maar het is erg druk in het stadje. We laten het snel voor wat het is en dalen af via de Cassia Sud.

20180529_1916344706936519693880191.jpg
Siena

We vervolgen de route van de Franken. Daar waar de paden voor vakantiefietsers on- of minder toegankelijk zijn, heeft routemaker Benjaminse een versie, waarbij kleine verharde wegen worden gevolgt, die evenwijdig aan de wandelroute lopen. Dit viel écht tegen, sommige hellingen zijn niet te doen voor de gemiddelde fietser. Wellicht dat Dumoulin het beter ervan afbrengt.

Met zicht op de Monteamiata rijden we over de drukke Cassia. Als we deze simpelweg zouden volgen komen we ook a casa, dus in Rome uit. Met de rijstijl van de Italiaanse bestuurders is dat niet ongevaarlijk. Maar het wel de beste manier om snel op de plaats van bestemming te komen. Zeker ná 100 km!

San Quirico is een ontdekking! Blijkbaar ook voor 3 Brazilianen. Zij zaten net als ons hier op een terrasje. Hier blijkt achteraf dat de prijzen van het bier 25% hoger in rekening worden gebracht! Zo zie je maar. Check altijd de drankenkaart, zeker als je bezweet en uitgeput aankomt.

Daarna snel naar ons hotel in deze middeleeuwse stad. Morgen op weg naar Bolsena.

20180529_2215265829750706535549729.jpg
Bardolino

A più tardi!

2 reacties

  1. De route van de Franken met hellingen.. Aan goede uitdagingen hebben jullie zo te zien geen gebrek. 😅 Ik hoop dat jullie vandaag niet al te veel spierpijn hebben voor jullie reis naar Bolsena. Hele fijne dag, geniet van het mooie uitzicht, de ervaringen en elkaar. ☀️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: