FR01 Vanaf de Arno naar de Chianti (Firenze/Signa – Vinci – San Gimignano 92 km)

De kop is eraf. Na een Italiaans ontbijt, zoet, summier, en met voldoende cappuccini. De receptionist was overigens teleurgesteld in het gedrag van zijn president.

Het begon direct met forse klimmetjes om uit Signa op de route te komen. Het zou de hele dag heftig klimmen worden!

Omdat we in 2016 vanaf Pistoia linksaf naar Firenze waren afgedaald, gaan we vanmorgen in westelijke richting, langs de Arno. Door de heuvels van de Monte Albano is het 7% naar de Pinone.

Het uitzicht vergoedt de inspanning en hierna is het kilometers dalen naar het geboortedorp van Leonardo. Om Vinci te bezoeken moeten we wel een paar kilometer naar het noorden en dus om. Plus weer omhoog want Vinci ligt net zoals veel steden op een heuvel.

20180528_1210152651076826009003041.jpg
Museo Leonardo di Vinci

Dat Vinci veel toeristen ontvangt is duidelijk. Overal zijn parkeerplaatsen bij het dorp, zodat men de bezienswaardigheden lopend kan bereiken. Dit was tegen dovemansoren voor een Nederlands echtpaar. Zij besloten een voor alle verkeer afgesloten weg in te rijden naar het museum. Uiteraard slaagde dit niet en liepen zij vast in de nauwe straatjes.

Hierna vinden we een snellere en vlakkere verbinding naar Empoli. Het stijgen begint hier weer. Tussen toscaanse boerderijen, oude kerken en landhuizen. Dit is ook het gebied van de Chianti. We dachten langzaam stijgend deze Italiaanse regio te doorkruisen. Maar niets is minder waar. Het ging voortdurend op en neer!

En zo komen we op ons eindpunt aan in San Gimignano. Met zijn viertien torens, schilderachtige straatjes en pleintjes. Het stadje dankt zijn rijkdom aan de strategische ligging aan de Via Francigena naar Rome. Vroeger had men 72 torens, gebouwd in het strijdperk tussen de keizer- en pausgezinden.

20180528_2218127597143617328661741.jpg
San Gimignano

Onderaan, op de route naar Siena ligt onze camping. Al goed gevuld voor de tijd van het jaar. Helaas is het restaurant overboekt en is het zwembad op dit tijdstip gesloten. We doen het met Birra Moretti en een luxe goed gevuld Italiaans broodje.

Alla prossima!

6 reacties

  1. Mooi beschreven en leuke foto’s! WOW! Wat een prachtig avontuur en dit is pas het begin.. Ik verheug mij al op het vervolg! Heel veel plezier!

    Like

  2. Mooie plaatsen, leuk verhaal. Wie is de andere van we? Ook ik teleurgesteld in Mattarella. Waar zien we dat meer; een duidelijke wens van de kiezers is onwelgevallig aan zittend of oude elite en wordt met een beroep op ‘verstand’ genegeerd. Ik neem aan dat je vom langs de Cassia 117.8 fietst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: