FR04 Langs oude vulkanen (Bolsena – Caprarola 80 km)

Ken je de borden slecht wegdek? Zo’n driehoek, punt naar boven, rode rand met een zwart balkje met 2 hobbels? Die moet je hier met de nodige humor interpreteren. Sommige gedeelten zijn zó slecht. Je kunt beter spreken van er ligt asfalt tussen de gaten, kraters, richels. Dat maakte vandaag temeer bijzonder zwaar. De zon scheen volop, veel geklim, en we dachten vandaag valt mee qua route. Fout. Het viel ook daarom zwaar.

En de keus halverwege is, gaan we over de oude vulkaan Monte Cimino (1053m) of erlangs? In Bagnaia moet deze keus gemaakt worden. We zijn dan ten oosten van de provinciehoofdstad Viterbo. Ondanks dat het 15 km langer is en net zoveel hoogtemeters oplevert, gaan we via Soriano nel Cimino. Deze wordt aanbevolen door de routemaker en is leuker, maar blijkt toch ook vol met venijnige klimmers.

20180531_1731585216738168864784786.jpg
Soriano Nel Cimino

In de verte zien we de top van de berg liggen en het kasteel van Soriano. Het stadje rijst op uit de bergachtige omgeving, tussen de kastanjebossen hier in het noorden van Lazio, waar ook Umbrië en Toscane samenkomen. Het plaatsje werd, voordat de Romeinen binnenvielen, bewoond door de Etrusken. Het kasteel was ook een zomerresidentie van een paus.

We vervolgen de tocht naar Caprarola. Deze plaats is bekend vanweg Villa Caprarola. Een groot Renaissance paleis, gebouwd door kardinaal Farnese.

20180531_1918232823570276451115931.jpg
Villa Farnese, Caprarola

Hier dichtbij vinden we een B&B. De eigenaaresse studeert Engels, dus spreken we Italiaans en Engels door elkaar.

Morgen alweer de laatste dag…

A Roma!

1 reactie

  1. Super, dat je na zo’n zware dag toch de tijd en moeite hebt genomen, om je toffe avontuur te bloggen en te delen. Vandaag alweer de laatste dag. Zet ‘m op!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: