Halverwege!

Fietsvirus code ‘oranje’

Wat is het toch leuk dat ik steeds meer mensen hoor vragen naar de mogelijkheden van een fietsvakantie. Gisteravond was ik bij fietsvrienden, die de wens hebben om naar Rome te fietsen. Benieuwd naar mijn ervaringen, hadden ze mij uitgenodigd. En al pratende kregen we nog meer zin in volgend jaar. Dé route staat nog niet vast… er zijn vele mogelijkheden. Zelf vertelde ik over mijn planning. Van Tilburg over Luxemburg en Bern naar de Rivièra. De beschreven route gaat naar Nice, maar pas ben ik geswitcht. Genua lijkt mij leuker, interessanter. Ik zie mij al langs al die badplaatsen fietsen naar de hoofdstad van la Liguria 😎.

Een paar dagen daarvoor vroeg een sportvriendin, of ik nog een mooie tocht wist langs een rivier in Duitsland. Toevallig had ik twee folders meegenomen van de fiets-en wandelbeurs, waar ik jongstleden winter was, die antwoord geven op haar wens. De Ems Radweg (http://www.emsradweg.de) kwam als mogelijke optie uit de bus.

En ik weet dat andere sportvrienden regelmatig de LF-routes pakken, als raamwerk voor een leuke trip. Daarnaast las ik laatst dat een eveneens-bloggende stadsgenote serieuse plannen heeft om samen met haar man en 3 honden het ruime fietssop te kiezen. De doggyride/fietskar, en al wat daarbij hoort, worden al uitgetest! Klik hier voor haar blog

Vooruitkijken

En zo zijn er veel voorbeelden van het fietsvirus! Toen ik gistermiddag op de fiets over onze gortdroge en strogele dijken reed en de lucht voor de zoveelste keer dit seizoen zag trillen van de warmte, bedacht ik me dat we halverwege zijn. 15 juli… als het fietsseizoen op 1 mei begint en 1 oktober eindigt, zijn we nu op de helft. (Wat overigens ook geldt, als het 1 april begint en eind oktober eindigt. Maar dat terzijde…Want ook in deze maanden kun je er nog prima op uit!).

Ik wil geen tussenbalans opmaken, maar wat waren de tochten super, avontuurlijk en vol met mooie herinneringen! Die geven energie en ik krijg al zin in de volgende … na de routes door noord, west en oost Nederland kijk ik uit naar de mooie fietsverbinding tussen de Schelde en Rijn. Van Vlissingen naar Venlo door onze zuidelijke provincies. En als het allemaal meezit, vanuit Venlo terug over de Hanzeroute, langs de Maas en IJssel naar Zwolle. Hopelijk kan ik voor het eind van de maand starten.

Daarna kan ik mij voorbereiden op onze jaarlijkse vakantie sul lago. En na terugkomst lijkt het me nog heerlijk om een fietstocht in Duitsland te rijden. Getriggerd, door de eerdergenoemde wens kwam de RuhrtalRadweg voorbij; van Duisburg naar Winterberg (klik hier voor de RuhrtalRadweg).

Dat lijkt me een prachtige afsluiting, zo bezien, halverwege het seizoen.

3 reacties

  1. Ook wij zijn tot de conclusie gekomen, dat de fietsvakantie een van de mooiste manieren van reizen is. Door Nederland als een soort van rondreizend circus is voor ons een nieuwe ervaring, waar we enorm naar uitkijken. Tegelijkertijd gaat er een wereld voor ons open, want wat zijn er een prachtige natuurcampings op de diverse routes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: