VA01 Vrouwen bloot, handel dood (Vlissingen – Burgh Haamstede 60 km)

Is een passend gezegde voor vandaag en deze week. En het dekt meer dan de lading, voor deze zomer. Komende week wordt warmste en droogste week ooit! Dus niet stil gaan zitten onder een parasol, zoals de vrouwen doen uit dit gezegde, nee genieten van dit uitstekende fietsweer… Wat héérlijk, geen last van koude spieren noch gewrichten. Alles loopt soepel.

Zo ook de trein vanmorgen die mij in de stad van Michel de Ruijter bracht. Leuke ontmoetingen in de trein. Een jongen van 18 jaar die in Utrecht instapte. Onderweg naar Rotterdam Airport om naar Frankrijk te vliegen. Zijn moeder o.a. staan daar op de camping bij Lyon in de buurt. Ik help met het openen van zijn desperado. Een goede tentenfietser heeft nu eenmaal altijd een flesopener paraat!

Daarvoor vanaf Zwolle naar Utrecht een jonge vrouw op weg naar haar werk. Ze is zelf ook bezig een praktijk op te zetten in Meppel. Gezellig gepraat…En we waren maar zo in Utrecht. Nogmaals veel succes Milou en Meppel is niet ver!

boulevard Vlissingen

Vlissingen heeft de langste zeeboulevard van Nederland. Ik fiets deze op, het briesje vanaf de Westerschelde is precies wat ik nodig heb na de lange treinreis.

En al starend over Schelde denk ik aan de route die ik deze week zou fietsen, van Vlissingen naar Venlo en verder langs de Maas en IJssel terug naar Zwolle. Was een route langs zee niet verstandiger geweest? bedacht ik me gisteren! Natúúrlijk is dat zo, het is vele malen koeler en dit is gewoon dè week om de LF 1 Noordzeeroute te verkennen.

In plaats van oostwaarts, Walcheren af te rijden richting Kruiningen en Bergen op Zoom, rij ik nu noordwaarts naar Schouwen Duiveland. De route gaat door duinen en bossen. En komt ook over de Neeltje Jans.

Neeltje Jans

Nu begrijp ik waarom sommigen een tweede huis in Zeeland hebben… het is hier schitterend, en natuurlijk altijd 🎵 Zomer in Zeeland 🎵

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: