VA04 Kiezen op elkaar (Alkmaar – Amsterdam 75 km)

Door de oostenwind, de warme zon en niet in de laatste plaats de vele vliegjes. Jeannette heeft gelijk vliegen happen. Het is direct al zwaar, tegen de wind in langs de Schermer. Veel tentenfietsers bleven vandaag in Almaar om de kaasmarkt te zien. Ik had vanmorgen de opbouw daarvan gezien.

Kaasmarkt Alkmaar

Ik was wel jaloers op ze. Ik stampte door, voorovergebogen in een cadans. Het laagland is hier betrekkelijk groen. De sloten zitten vol water en bij de gemalen stroomt het water de polders in. Dat zal niet vaak voorkomen in het land van Leeghwater.

Vrij vlot was ik aan de Zuiderzeedijk. Edam..Volendam, ik merkte te laat dat ik de afslag Enkhuizen had gemist. Terug was te ver. Ik had Amsterdam al in zicht. 36° zag ik ergens aan een gevel en verlangde naar mijn eigen huis en koelkast!

Via de brug Buiten-IJ reed ik de hoofdstad in en via het Oostelijk havengebied bereik ik het CS. Snel naar AH to go voor een radler in de trein… Vlissingen-Den Haag-Alkmaar-Amsterdam, ik vind het een mooie tocht zo.

Edam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: