TG04 Over de heuvels naar Luxemburg (Melines – Wiltz 66 km)

Strava vergeten vanmorgen, dus de info is van Garmin nav.

Ik liep haar gisteravond tegen het lijf. Ze is tenger en een begin veertiger. 2 kinderen heeft ze bij haar. Ze runt de camping met haar man, later vertelt ze dat ze in Petithan woont. Ze spreekt me aan in het Frans. Ik maak mijn voulez vous avec? gebaar. Geef haar een hand en zeg ik ben de nieuwe gast. Ze spreekt feilloos Nederlands. Verdere gebaren kunnen dus achterwege blijven. Bij het inschrijven in haar bar/gemeenschapsruimte heeft ze de houtkachel flink branden. Dan merk ik pas hoe koud het buiten is geworden. Zou ik ook een rode wijn mogen? Vraag ik onder het invullen van de formaliteiten. Ik krijg er zelfs nootjes bij. De camping inclusief deze service is € 9,–. Of er ook morgenochtend in de buurt brood te koop is, is helaas niet het geval.

Na (wéér) een koude nacht, val ik tegen de ochtend opnieuw slaap en wordt pas half 9 wakker. Wat geeft het. Ook de ritten in de heuvels doen me beseffen dat zij het tempo bepalen. Harder gaat gewoon niet. Deze 4e dag geeft mij ook het gevoel dat tijd niet belangrijk is. Ik sta op wanneer ik wakker ben, ga eten wanneer ik honger heb, etc. Door de reis kom ik nu écht los van het gewone allerdaagse. Dat is voor nu, mijn filosofie van de heuvel. De omgeving bepaalt het tempo en is als het ware het kader waarin de reis zich afspeelt.

Over de heuvels gesproken; het is vandaag zwoegen. Onderweg maak ik enige video’s voor de vlog. Ik had dat ook in Tilburg gedaan, maar vond het materiaal maar zo zo. En eerlijk gezegd is er nog geen gelegenheid geweest voor de bewerking. Komt wel.

Nog zonder een goed ontbijt is het vanaf de camping in Melines flink stijgen met twee keer een lekkere lange afdaling. In La Roche-en-Ardenne wacht een grote Spar, waar ik ontbijt, lunch en kerstomaatjes voor vanavond haal. De zon schijnt, ik ontbijt met koffie op een pleintje in dit toeristische hart van de Ardennen.

Ook daarna blijft het klimmen in dit heuvelland. Pas na Bastogne is een racebaan in de tour opgenomen. Ik rij hier overigens ook ongemerkt Luxemburg binnen. Niemand die je dit vertelt. Ik moest het serieus vragen aan de receptie van de camping waar in nu ben in Wiltz. Ik ben in Luxemburg!

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: