TG03 Het Ardennen-offensief (Oteppe – Melines 75 km)

Ik vertrek van mijn Luna-park camping, maar niet voordat ik broodjes hier op het park heb gekocht. Oh, ze hebben nog veel meer voor onderweg, maar ik zit al zó vol. Ik stond vroeg op, om warm te douchen, want er is hier een grote pré; het douchen is gratis en ze zijn vreselijk warm. Dus sta ik ruim een kwartier onder de douche, totdat alle lichaamsdelen de goede kant opstaan. Nu kan ik de Ardennen barrière met een grote glimlach tegemoetkomen.

Richting zuidoost naar de Rue des Ardennes

Het is vandaag voor het eerst dat ik voel dat ik door het hart van West-Europa fiets. Het gaat héérlijk! Mooie fietspaden door lentebossen, geflankeerd met wild stromende beekjes. Na de maas toe, voornamelijk dalend. In Wanze of is het Wammes, wat gehannes met de route, maar een vriendelijke Waal, deed zijn best om in het Nederlands de weg te wijzen. Mijn Frans is namelijk afgezakt tot merci-niveau. En mijn brein zit totaal in de linguïstische knoop, zei ik steeds sì en a sinistra. Maar ik vond de route weer en zo reed ik langs de maaskade Huy (Hoei in het NL) in.

Mooie en erg druk. Van daaruit een gestage klim. Dat ging kilometers goed, ook hier op oude sporen. Totdat ik merk dat ik niet meer de juiste kant op rij. Balen, ik maak onnodige kilometers, meest klimmend. Nou ja, dalend waren ze er ook, maar bergopwaarts, die kosten het meest.

Het zou nog 25 kilometer zijn naar mijn beoogde einddoel van vandaag. In La Roche-en-Ardennes zijn wel 5 campings. Maar het loopt ook al tegen 5 uur… ik neem nog wat te eten en trap er tegen aan.

Als een godsgeschenk ligt daar op de route Camping Moulin des Melines.

Voornamelijk bewoond door sta-kampeerders. Maar ook bikers worden van harte uitgenodigd. De receptie is dicht. Ik kijk of het sanitair open is, zelfs de douche werkt en geeft warm water. Op de receptiedeur staat dat je je bij Marie moet melden. Dat kan altijd nog, denk ik en spreek een gast die zegt dat het altijd goed is. Misschien zie ik de eigenaar morgen, zeg ik.

Als ik ga douchen blijkt dat de sensor, die het licht regelt defect te zijn. Ik laat de deur wel open, er zijn toch geen camping gasten. Alweer gratis douchen. Wát een dag!

2 reacties

 1. Hier minder spannend Henrik! Na 1 uur stampen op de groene fiets nog geen mm verder geraakt. En toch het idee dat ik wat heb gedaan…..
  Uitzicht is ook niet hetzelfde als de route die jij hebt afgelegd vandaag. Ook net warm gedoucht….
  Geniet van al dat moois onderweg…
  Groet,
  Johan

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: