TG06 Moezelaar (Alzingen – Metz 80 km)

Je ziet het. Ik ben vandaag een Moezelaar. Niet veel heuvels meer, lekker fietsen langs de rivier. Grotendeels dan, want het fietspad is of nog niet klaar, of men vergat de signalering. Daar zijn ze wel goed in, in zoek t maar uit!

Rodemack een middeleeuwse plaats

Maar geen geklaag vandaag. Ik ben rond 3 uur in Metz. De afgelopen nacht was het 8x warmer dan de vorige nachten. Goed geslapen en na t opstaan direct 6 eieren gekookt. Die had ik de vorige dag al gekocht. Heb ik voor de komende dagen een voorraad eiwitten.

Appeltje eitje, daarna bij tankstation om de hoek brood, sinaasappelsap en beleg gekocht. Het moest wel een super dag worden.

Ik zou nog verder kunnen rijden richting Nancy, maar neem de tijd nu in deze stad. Na wat sightseeing Google ik de camping. Wat zoek je vraag een jonge vrouw aan mij. Ze heet Nynke en staat ook op de camping langs de Moezel, hier in de stad. Ze vertelt hoe ik moet rijden. Bij de Aldi koop ik wat eten en een fles wijn, kunnen we vanavond wat kletsen over onze fietstocht. Ze is onderweg naar Rome en heeft vandaag een rustdag. Hmm.. die zou ik ook nog nemen. Wel goed voor de beentjes zegt ze. Ik laat het even afhangen van t weer. Er wordt regen voorspeld. Als het morgen nog goed is ga ik richting Nancy. Je kunt beter met een regendag uitrusten, denk ik zo.

De Kathedraal van Metz

6 reacties

  1. Ik vrees gezien de weersberichten dat het morgen een rustdag wordt.
    Misschien beter nog een flesje extra meegenomen😏

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: