TG07 Véloroute a Nancy en verder (Metz – Nancy – Velle-sur-Moselle 106 km)

De naam van de route, langs de Moezel richting Nancy is Véloroute Charles Le Temeraire door de Val de Moselle. Die begon al voor Metz. Ik had broer Garmin het punt laten markeren, opdat ik er zó weer naartoe kon rijden. De ervaring leert dat ik nog weleens een tijd bezig kan zijn met terugvinden van de route.

Gisteren was ik niet de enige tentenfietser. Nynke, stond er al, is onderweg naar Rome. Daarbij kwamen nog Frans en zijn vrouw Wilhelmina. Zij fietsen stukken van de internationale maasroute. Ze zijn hier met de auto en hun tent. Dus schaar ik ze gemakshalve ook maar onder de tentenfietsers. En dan heel bijzonder een Duitse fietser, ik weet zijn naam niet meer, laat ik hem der Alte noemen. Want dat is hij, ruim in de 70 en fietst 125 km per dag. Met fiets en kar erachter. Met zo’n vlaggetje erop. Heb je een beeld? Denk daarbij ook nog het type Popeye bij; rood gezicht en grijze haren en baard. En een verhalen! Over zijn fietstochten, geweldig. De wijn smaakte ook goed trouwens. Maar we moeten morgen allemaal weer op pad, dus redelijk op tijd naar bed.

De volgende ochtend zie ik der Alte als eerste, met blik op oneindig camping Metz Municipal verlaten. Ik rij samen met Nynke weg, we moeten eerst nog betalen. Mocht gisteren niet. Héél bijzonder. Het kost maar € 8,95 incl warm water, douches en wc papier. Ook bijzonder, voor een stadscamping. Daarna gaat Nynke direct oostwaarst, terwijl ik langs de Moezel naar ’t zuiden ga.

Campingjacht

Omdat het nog prima weer is, rij ik vandaag nog zo ver mogelijk. Ik ben om 2 uur in Nancy. Na wat rondkijken, inkopen doen en foto’s maken ga ik op campingjacht langs de route. Nancy is overigens meer dan de moeite waard. Volgens mij de mooiste stad in de Lotharingen. Vol pracht en praal.

De eerste camping ligt volgens mijn routeboekje op 18 km van Nancy in Flavigny-sur-Moselle. Maar hij is zo dicht, dat ze hem permanent gesloten hebben. Maar nog even alle krachten verzamelen, de volgende ligt bij Tonnoy 6 km verder. Inmiddels is het ook broeierig warm. Ik zie vanaf de weg de camping liggen, er staan een paar gasten op. Dát ziet er dus goed uit. Camping ouvert staat er. De receptie is dicht. Ik rij naar de gasten. Ja ga maar staan, het is gratis. Nee het sanitair is dicht. Wegwezen dus. Gelukkig op 5 km een nieuwe kans. Deze is wel gewoon open en een van de gasten belt de eigenaar. Het is een vriendelijke man, spreekt alleen Frans. Maar hij is van goede wil en brengt morgen brood voor mij mee en biedt ook aan samen morgen met de auto naar de supermarkt te rijden. Super toch voor maar € 6 per nacht?

2 reacties

 1. Ha Henrik, ik ben nu al een paar dagen je verhaaltjes aan het lezen, en met veel plezier mag ik wel zeggen. Over een week of wat rijd ik ook een deel van wat jij vandaag hebt gereden, er is kennelijk wat overlap. Ik volg de route van Benjaminse naar Barcelona, maar mijn einddoel is Avignon.
  Veel plezier met het vervolg!
  Groet,
  Peter

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Peter, leuk om te lezen. Naar Barcelona (heb ik voor volgend jaar in gedachte) maakt ook gebruik van het fietspad langs de moezel). Alvast veel fietsplezier op de wegen naar het zuiden!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: