TG19a Langs de Rivièra (Savona – Genua Pegli 40 km)

De laatste meters op de weg die de ANWB afraadt. Het is waar ook de auto’s rijden op de SS1 via Aurelia. Sommige stukken hebben een fietspad, soms door tunnels. Al is het wel vaak zoeken waar de piste begint. En dan houdt het ook opeens op.

Ik beweeg me gewoon mee met het overige verkeer. Het gaat prima. Ze gaan wel om je heen.

Het is mooi en koel zo langs de zee. De Italianen vieren Domenica en la festa della Repubblica. Als is van dat laatste niet veel te merken. Misschien vanavond?

De haven van Savona

De stranden zijn overvol, net zoals de wegen die als parkeerterrein fungeren.

De laatste kilometers gaan voorbij. Het bord Genua staat er zó… opeens.

De camping die ik op het oog heb, en ook is aanbevolen, is in Pegli. Een voorstadje van de gemeente Genova. Van hieruit kan ik morgen makkelijk de stad bereiken per trein. Aan de receptie koop ik alvast het kaartje.

Als ik heb gedoucht heb ik een buur. Naast mijn tent, staat een motor. Nederlands nummerbord. Drie dagen geleden vertrokken uit Amsterdam zegt de jongeman. Ik drie weken lach ik. Je hebt er lang overgedaan, zeg ik. Hij vraagt waar ga je nu heen? Dit is mijn eindpunt. En jij? vraag ik. Dat weet hij niet. Wauw, gewoon gaan!

Even later gaat hij met zijn rugzak op naar de oude stad Genua.

Maar vanmiddag ga ik naar de boulevard. Daar schrijf ik nu deze een na laatste blog. Una birra alla spina helpt.

Exact 3 weken geleden Tilburg. Nu 1700 kilometers verder. Gewoon op de fiets. Het kan. Gewoon gaan.

la stretta finale

16 reacties

 1. gefeliciteerd dat je zonder problemen aangekomen bent. En het was leuk om mee te lezen. Ik kijk al naar de volgende reis uit. Of moet ik zelf gaan reizen voor het reisgevoel?

  Geliked door 1 persoon

 2. Hé fietsmaatje fantastisch dat je dit hebt gehaald! Leuk om je berichten iedere dag te lezen.
  Zie er nu al naar uit als je volgend jaar de reis naar ons in Spanje gaat ondernemen. wordt zeker een mooie uitdaging.
  Geniet nog even van een fijne tijd in Italië
  Groet vanuit mooi zomers Spanje.
  Theo&Renske

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: