DH05 Sightseeing Londen, Greenwich and too much (Londen – Harlow 108 km)

De dag die je wist dat zou komen

Vanuit Crystal Palace naar the City met duizenden andere fietsers, is het goed om te zien hoe automobilisten en fietsers elkaar het leven niet onmogelijk maken. Er wordt ook nauwelijks getoeterd. Een van de Nederlands sprekende fietsers vertelde onderweg, dat er elk jaar meer bijkomen. Wij nemen de route via de Tower of London en hij kiest voor een veiliger oversteek van de Thames.

Tower of London

Na een typical english breakfast rijden we langs de Thames het centrum uit in de veronderstelling dat we de juiste route nemen. Langs een nieuw, futuristisch aandoende, bebouwing, o.a. langs O2 en zelfs een kabelbaan. Ongemerkt rijden we westwaarts i.p.v. naar het noorden.

Zicht op Londen vanaf de Thames

We rijden dus fout! 30 kilometer voor niets gereden. Hierna pakken we juiste route op. Het is een onverwachte kant van Engeland. We fietsen langs eindeloze kanalen met duizenden bootjes.

We bereiken Harlow met een record afstand van deze fietstocht. De campings zijn vol of gesloten. Wat nu?

We overleggen met twee Guinness in een lokale pub. De barvrouw is zó onder de indruk van ons verhaal dat ze vraagt of wij willen meewerken aan on line publicity op Instagram van de pub. Er worden foto’s gemaakt. Fietskriebels goes international!

Pub The Herald in Harlow

Tot slot van een gecompliceerde dag kiezen we voor een luxueus hotel met een heerlijk ontbijt in het vooruitzicht met zachte bedden en een prettige loungebar.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: